• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    28.03.2024. Akcijas dārgas; dārgs gan var kļūt vēl dārgāks

    ASV akcijām ceturtdienas sesijas sākumā īsti nevarēja sazīmēt kādu daudzmaz skaidru virzienu, kur Standard & Poor’s 500 indekss svārstījās aptuveni ap nulli. Eiropas akcijas bija iespējušas nedaudz pieaugt – par 0.2%.

    ASV Federālo rezervju sistēmas (FRS) valdes loceklis Kristofers Vallers tika pieķerts izteikumos, ka, viņaprāt, šī iestāde nebūt var nesteigties samazināt ASV dolāru procentu likmes. Viņš atsaucās uz pēdējo mēnešu augstākiem inflācijas mērījumiem. Tas nedaudz kontrastēja ar tirgus uztveri par “mīkstāku” FRS vēstījumu pagājušajā nedēļā. Te gan lielāka uzmanība tiks pievērsta tam, ko rīt atkal teikts FRS šefs Džeroms Pauels. Tirgus dzelžainā pārliecība ir, ka ASV dolāru likmju mazināšana notiks jūnijā. Tas mainījies nav, lai gan ir konstants satraukums, ka to pa spēkam var būt izdarīt signāliem par tomēr spēcīgāku inflāciju.
    Konstanti nemainīga ir ļoti mainīgo minējumu esamība par akciju tuvāko nākotni. No rīta tika citēti vairāk piesardzīgie JPMorgan Chase Co. vērtspapīru analītiķi, kuri savus klientus brīdināja, ka tie var attapties “iestrēguši nepareizajā upes pusē”. Savukārt cita šāda vaļa - Goldman Sachs – analītiķi šodien deklamēja, ka ASV S&P 500 indekss ir dārgs, bet ne gluži tik dārgs, lai nebūtu palikusi telpa vēl tālākam tā kāpumam.
    Šodien Baltijas uzņēmumu akciju kopuma vērtība īpaši daudz nemainījās. Arī nedēļas skatījumā atrodamies turpat, kur pagājušajā ceturtdienā. Savukārt mēneša laikā Baltijas akciju cena saplakusi par 0.35%.
    Un pie reizes - priecīgas Lieldienas!
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība