• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    ASV akciju tirgus vēlēšanu dienā pieauga

    Foto: AFP/Scanpix

    ASV Kongresa vidustermiņa vēlēšanu dienā ASV akciju tirgus pieauga par aptuveni 0.6%, pirms tam spējot noslīdēt no +1.3% līdz -0.5%. Tirgus dalībnieki sagaida, ka republikāņi uzvarēs vēlēšanās, kas, ņemot vērā vēsturisko paralēli, akciju tirgos varētu nest gadu ar pozitīvu atdevi.

    S&P 500 otrdien pieauga par 0.56% līdz 3828.11 punktiem, kas ir trešā pieauguma diena pēc kārtas. Nasdaq saliktais indekss palielinājās par 0.49%, bet Dow Jones industriālais vidējais indekss pakāpās par 1.02%.
    ASV Kongresa vidustermiņa vēlēšanas noteiks, vai Demokrātu partija saglabā vai zaudē kontroli pār Kongresu prezidenta Baidena četru gadu prezidentūras laikā.
    Vēsturiski situācija, kad vienai pusei pieder prezidenta administrācija, bet otrai pusei ir vairākums Kongresā, ir bijusi pozitīva akciju tirgiem. Šajā gaismā ir arī zināmā mērā saprotams, kāpēc akciju tirgi kopumā vājās ekonomiskās situācijas laikā ir kāpuši trīs dienas pirms vēlēšanām.
    "Ir zināms optimisms attiecībā uz sašķelto valdību, jo demokrāti kontrolē Balto namu un republikāņi, iespējams, ir gatavi pārņemt kontroli pār vienu vai abām Kongresa palātām," ziņu aģentūrai Reuters sacīja Atlantā bāzētās NovaPoint galvenais investīciju speciālists Džozefs Sroka (Joseph Sroka).
    "Konservatīvāka fiskālā politika, ko varētu īstenot republikāņu kontrolēts Kongress, radītu mazāku inflācijas spiedienu uz ekonomiku un atvieglotu Federālās rezervju sistēmas (FRS) darbu," sacīja Sroka.
    Augsta inflācija sagādā lielas bažas gan vēlētājiem, gan FRS, un pēc vēlēšanām tirgus dalībnieki ar interesi raudzīsies uz ceturtdien gaidāmo oktobra ASV patēriņa cenu indeksa statistiku.
    ASV valdības 10 gadu obligācijas otrdien pieauga, jo ienesīgums samazinājās līdz 4.126%.
    Otrdien zelta cena palielinājās par 2.1%, un decembra zelta fjūčeru tirdzniecība bija 1716.1 dolāri par unci.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība