• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Uzņēmējdarbības aktivitāte eirozonā sarūk 2. mēnesi pēc kārtas

    Foto: AFP/Scanpix

    Uzņēmējdarbības aktivitāte eirozonā augustā turpināja sarukt, rūpniecības sektoram piedzīvojot pasūtījumu samazināšanos un pakalpojumu sektoram saskaroties ar mazāku patērētāju pieprasījumu.

    Privātā sektora ražošanas un pakalpojumu aktivitāti raksturojošais indekss PMI eirozonā šogad augustā samazinājies līdz 49.2 punktiem, salīdzinot ar 49.9 punktiem jūlijā, liecina S&P Global dati.
    Vērtības zem 50 punktiem norāda uz sektora samazināšanos, savukārt vērtības virs 50 norāda uz paplašināšanos. PMI vērtība, kas aprēķināta, aptaujājot vairāk nekā 5000 eirozonas uzņēmumu, ir zemākā pēdējo 18 mēnešu laikā.
    Rūpniecības sektora apakšindekss mēneša laikā palielinājās no 46.3 punktiem līdz 46.5 punktiem.
    Pakalpojumu sektora apakšindekss samazinājās no 51.2 punktiem līdz 50.2 punktiem.
    Indeksa samazināšanos izraisīja rūpniecības sektors, kurā jau 3. mēnesi pēc kārtas bija vērojams ražošanas apjoma kritums, savukārt pakalpojumu sektorā aktivitātes uzlabošanās bija vērojama pavisam nedaudz.
    Foto: S&P GLOBAL
    "Aktivitātes samazināšanās tagad ir redzama plašā diapazonā no ražošanas līdz tūrisma un nekustamā īpašuma kompānijām, jo ​​ekonomikas lejupslīde kļūst arvien plašāka," jaunākos ekonomiskās aktivitātes datus komentēja S&P Global ekonomists Endrjū Harkers (Andrew Harker).
    Uzņēmēju aptaujās apkopotie dati liecina, ka biznesa aktivitāte sarūk, jo, pieprasījumam vājinoties, jau 2. mēnesi pēc kārtas samazinās jaunu pasūtījumu apjoms. Šis ir 2. ražošanas sektora krituma mēnesis pēc kārtas, kā rezultātā pieaug saražotās un nepārdotās produkcijas apjoms, rūpniecisko preču krājumiem augot visstraujāk 25 gadu laikā, liecina S&P Global dati.
    Jāatzīmē arī tas, ka, lai gan eirozonas uzņēmumi jau 19. mēnesi pēc kārtas pievienoja jaunas darbavietas, darbā pieņemšanas temps palēninās.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība