• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Disney pirmo reizi pārspēja Netflix abonentu skaita ziņā

    Foto: Reuters/Scanpix

    Disney+ pagājušajā ceturksnī piesaistīja 14.4 milj. jaunu abonentu, kas ir aptuveni par 45% vairāk nekā bija paredzēts Volstrītā, palielinot Disney straumēšanas portfeli līdz 221 milj. visā pasaulē un pirmo reizi pārspējot Netflix.

    Disney ieņēmumi sasniedza 21.5 mljrd. dolāru, kas ir par 26% vairāk nekā gadu iepriekš. Pamatdarbības peļņa pieauga par 50% jeb 3.6 mljrd. dolāru. Tomēr analītiķi gaidīja aptuveni 21 mljrd. dolāru ieņēmumus un aptuveni 3.2 mljrd. dolāru peļņu. Disney akcijas vakar pieauga par 9% līdz 122 dolāriem, ziņo The New York Times.
    Neskatoties uz ekonomistu bažām par patērētāju tēriņu samazināšanos inflācijas dēļ, joprojām ir liels pieprasījums pēc atrakciju parku brīvdienām. Disney tematiskie parki ziņoja par ceturkšņa ieņēmumiem 7.4 mljrd. dolāru apmērā, kas ir par 4.3 mljrd. dolāru vairāk nekā gadu iepriekš, un darbības ienākumi bija 2.2 mljrd. dolāru.
    Tomēr straumēšana turpina zaudēt naudu, jo Disney iegulda naudu satura, mārketinga un tehnoloģiju infrastruktūrā. Uzņēmuma straumēšanas nodaļa strādāja ar zaudējumiem vairāk nekā 1 mljrd. dolāru apmērā, salīdzinot ar 300 milj. dolāru zaudējumiem gadu iepriekš. Straumēšanas ieņēmumi pieauga par 19% līdz 5.1 mljrd. dolāru.
    Sākot ar 8. decembri, Disney+ versija bez reklāmām maksās 11 dolārus mēnesī jeb par 3 dolāriem vairāk nekā pašlaik. Ar reklāmām atbalstītā versija turpmāk maksās 8 dolārus. Standarta Netflix abonements maksā 15.49 dolāri.
    Disney trīs straumēšanas pakalpojumu komplekta cenas svārstās no 13 dolāriem mēnesī līdz 20 dolāriem mēnesī bez Disney+ un Hulu reklāmām, bet ar ESPN+ reklāmām.
    "Mēs piedāvājam patērētājiem lielāku izvēli dažādos cenu punktos, nodrošinot saturu vēl plašākai auditorijai," sacīja Karīms Daniels (Kareem Daniel), Disney Media & Entertainment Distribution priekšsēdētājs.
    Disney apgalvo, ka Hulu ir aptuveni 46.2 milj. abonentu, kas ir par 8% vairāk nekā gadu iepriekš. Aptuveni 23 milj. cilvēku jeb par 53% vairāk maksāja par piekļuvi ESPN+. Savukārt Disney+ ir 152.1 milj. abonentu, kas ir par aptuveni 31% vairāk.
    Disney valde nesen pagarināja līgumu ar izpilddirektoru Bobu Čapeku (Bob Chapek) līdz 2025. gadam.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība