• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Hepsor pārdošanas ieņēmumi 2. ceturksnī strauji auga

    Foto: Andras Kralla

    Nekustamo īpašumu attīstītājs Hepsor šodien biržai paziņoja par ceturkšņa pārdošanas ieņēmumiem 2.7 milj. eiro apmērā, taču uzņēmums atkal strādāja ar zaudējumiem.

    Uzņēmums paziņojumā apliecināja, ka lielākā daļa pārdošanas darījumu ar vēl izstrādes stadijā esošajiem attīstības projektiem notiks šī gada 2. pusē, kas nozīmē, ka šo projektu realizācijas ieņēmumi un peļņa tiks atspoguļota 3. un 4. ceturkšņa rezultātos. Neskatoties uz pašreizējiem riskiem ekonomikā, vadība līdz šim nav apturējusi nevienu attīstības projektu.
    Hepsor vadība turpina prognozēt šā gada apgrozījumu 28 milj. eiro apmērā un peļņu 3.3 milj. eiro apmērā, no kuriem mātes uzņēmuma īpašniekiem piederošā daļa ir 3.1 milj. eiro.
    2. ceturksnī nekustamo īpašumu attīstītāja ieņēmumi bija 2.7 milj. eiro apmērā, kas ir par 172% vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus jārēķinās, ka cikliskuma dēļ atsevišķos periodos var tikt pabeigtas vairāk norises, kas ietekmē arī ceturkšņa rezultātus. Neto zaudējumi noslēgtajā ceturksnī bija 0.28 milj. eiro.
    Pusgada laikā uzņēmuma ienākumi sastāda gandrīz 4 milj. eiro, līdzīgi ar pērnā gada atbilstošo periodu. Savukārt tīrie zaudējumi 6 mēnešos bija 0.26 milj. eiro.
    Uzņēmuma pārdošanas ieņēmumus galvenokārt veido realizēto dzīvojamo māju attīstības projektu realizācija. Latvijā uz 2. ceturkšņa beigām pabeigtos projektos pārdoti 27 dzīvokļi, bet uz jūlija beigām – 32 dzīvokļi.
    Vairāki projekti tiks pabeigti nākamajos ceturkšņos
    Šobrīd Hepsor Igaunijā un Latvijā būvniecības stadijā ir trīs dzīvojamo māju attīstības projekti, kuros kopā ir 304 jauni dzīvokļi. Kā informē uzņēmums, līdz šim rezervācijas līgumi ir noslēgti par 48 dzīvokļiem attīstības projektā Mārupes Dārzs, (92 dzīvokļi) pie Rīgas. Arī Hepsor otra lielā dzīvojamās attīstības projekta Kuldīgas Parks, Rīgā (116 dzīvokļi) pārdošana un būvniecība norit pēc plāna, un ir pārdoti 60 dzīvokļi. Abi projekti tiks pabeigti nākamgad.
    Igaunijā turpināsies Paevälja māju attīstības projekta būvniecība, kura ietvaros 2 kārtās tiks uzbūvētas 2 daudzdzīvokļu mājas ar kopumā 96 dzīvokļiem. Līdz šim līgumi noslēgti par 76 dzīvokļiem (79%). Projekta 1. kārta ar 48 dzīvokļiem tiks pabeigta līdz šī gada beigām, bet 2. kārta nākamā gada 1. ceturksnī.
    Tiks uzsākti vairāki projekti
    2022. gadā Tallinā un Rīgā plānots uzsākt 383 dzīvokļu būvniecību, no kuriem 128 atrodas Rīgā. Jūlijā ar LHV tika parakstīts 14 milj. eiro aizdevuma līgums, kura mērķis ir finansēt Ojakalda Homes attīstības projekta būvniecību. Projekta ietvaros tiks uzbūvēts 101 dzīvoklis, un būvniecība tiks uzsākta septembrī.
    Runājot par dzīvojamo māju attīstības projektiem, papildus jau būvniecības stadijā un pārdošanā esošajiem projektiem Hepsor plāno 2022. gada 2. pusē uzsākt Manufaktuuri Kvartal nākamo posmu, kurā tiks izbūvēti aptuveni 160 jauni dzīvokļi. Rīgā plānots uzsākt Raņķa dambja attīstības projektu, kurā tiks izbūvēti 36 jauni dzīvokļi. Turklāt 2022. gada maijā Hepsor parakstīja priekšlīgumu par nekustamā īpašuma iegādi Imantas rajonā, Rīgā. Īpašumā var izbūvēt aptuveni 40 dzīvokļus.
    Nākamajā ceturksnī gaidāms nomas ienākumu īpatsvara pieaugums pārdošanas ieņēmumos
    Runājot par komerciālo nekustamo īpašumu attīstības projektiem, šogad Tallinā ir pabeigti vai drīzumā tiks pabeigti trīs projekti. Selver jau darbojas 11 stāvu komerciālās un dzīvojamās ēkas Priisle 1. stāvā. Biroju ēkā 80% no iznomātajām platībām ir segtas, un ēka jau tiek izmantota. Gada beigās tiks nodota 113 komercēka, kuru jau 100% sedz nomas līgumi. Ulbrokā, Rīgā 2022. gadā tiks pabeigtas 30 stock-office tipa komercēkas, kuras arī ir 100% nosegtas ar nomas līgumiem.
    Jūnijā uzņēmums pabeidza darījumu par īpašuma Ganību dambī 17A iegādi Rīgā, kurā atrodas 13 dažādu komercfunkciju ēkas (8200 m2), no kurām 81% ir nomas līgumi. Līdz ar to šā gada 3. ceturksnī gaidāms arī nomas ienākumu īpatsvara pieaugums uzņēmuma pārdošanas ieņēmumos. Hepsor plāno nojaukt nolietotās ēkas un uzbūvēt 20 000 m2 iznomājamas komercplatības.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība