• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    ASV akciju tirgi kritās, saasinoties ģeopolitiskajai spriedzei

    Foto: Reuters/Scanpix

    Amerikas Savienoto Valstu (ASV) akciju tirgos vakar tika aizvadīta nestabila diena, kas noslēdzās ar kritumu. Investoru uzmanība tika pievērsta spriedzes eskalācijai starp Ķīnu un ASV, jo ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi (Nancy Pelosi) viesojās Taivānā, ziņo Reuters.

    Pelosi sacīja, ka viņas brauciens demonstrē ASV solidaritāti un atbalstu valsts neatkarībai, kuru Ķīna uzskata par savu teritoriju. Pēc Ķīnas varasiestāžu domām, šis solis bija provokatīvs un apdraud reģiona drošību.
    Microsoft un Visa akcijas kritās par 1.1% un 2.4%, izraisot svārstības S&P 500. Visvairāk indeksā kritās nekustamo īpašumu sektors un banku darbība.
    Rūpniecības uzņēmuma Caterpillar akcijas kritās par teju 6% pēc tam, kad uzņēmums brīdināja, ka Ķīnas nekustamā īpašuma tirgus krīzes dēļ pieprasījums pēc ekskavatoriem samazināsies vairāk nekā gaidīts.
    Investori arī turpina uztraukties par procentu likmju paaugstināšanu un inflāciju. Pēc tam, kad Federālā rezervju sistēma jūlijā paaugstināja procentu likmes par 75 bāzes punktiem, investori cenšas novērtēt, cik agresīva būs centrālās bankas politika.
    "Tirgi ir kļuvuši ļoti apmierināti, un tiek uzskatīts, ka procentu likmju pieaugums jau ir ņemts vērā cenās. Taču es to apšaubītu," sacīja investīciju kompānijas US Bank Wealth Management stratēģis Robs Havorts (Rob Haworth). "Izaicinājumi un piegādes ķēdes problēmas nav beigušās."
    S&P 500 indekss vakar nokritās par 0.7% līdz 4091.3 punktiem. Nasdaq kritās par 0.2%, dienu noslēdzot pie 12 348 punktiem. Dow Jones zaudēja 1.2% un līdz vakaram tirgojās pie 32 396 punktiem.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība