• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    ASV akciju tirgi jauno mēnesi sāka ar kritumu

    Foto: Reuters/Scanpix

    Amerikas Savienoto Valstu (ASV) akciju tirgi vakar dienu noslēdza ar kritumu, jo zemākas naftas cenas izraisīja enerģētikas sektora kritumu. Jūlijā ASV akciju tirgi pieauga straujākajā tempā pēdējo divu gadu laikā.

    Pagājušajā nedēļā tirgus pieauga, pateicoties spekulācijām, ka Federālā rezervju sistēma nepaaugstinās procentu likmes tik agresīvi kā tiek baidīts. Turklāt tirgus atbalstīja kotēto uzņēmumu spēcīgie ceturkšņa rezultāti. Gan S&P 500, gan Nasdaq jūlijā pieauga visstraujāk kopš 2020. gada.
    Federālā rezervju sistēma vēlas ierobežot inflāciju un pieprasījumu, paaugstinot procentu likmes, taču daži investori un analītiķi bažījas, ka agresīva monetārā politika varētu paaugstināt bezdarbu un izraisīt ekonomisko krīzi.
    "Joprojām ir daudz jautājumu par to, vai vissliktākais ekonomikā ir beidzies. Visticamāk, tā nav," sacīja investīciju kompānijas Globalt Investments portfeļa menedžeris Toms Mārtins (Tom Martin). "Mēs vēl neesam pienācīgi izjutuši procentu likmju pieauguma sekas."
    ASV rūpnieciskā aktivitāte jūlijā palēninājās mazāk nekā gaidīts, un bija pazīmes, ka piegādes ķēdes problēmas mazinās. Dati liecināja arī par inflācijas samazināšanos rūpniecības sektorā.
    Naftas cenas vakar kritās, investoriem uztraucoties par turpmāko pieprasījumu. Tas izraisīja enerģētikas sektora cenu kritumu, piemēram, ExxonMobil akcijas cena noslīdēja par 2.5%.
    S&P 500 dienu noslēdza par 0.3% kritumu līdz 4118.6 punktiem. Nasdaq kritās par 0.2% un dienu noslēdza pie 12 367 punktiem. Dow Jones indekss kritās par 0.1% līdz 32 798 punktiem.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība