• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Coop Pank 2. ceturksnī guva par 51% lielāku peļņu nekā pērn

    Coop Pank valdes priekšsēdētājs Marguss Rinks Foto: Liis Treimann

    Coop Pank 2. ceturksnī strādāja ar tīro peļņu 4.6 milj. eiro apmērā, kas ir par 31% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī un par 51% vairāk nekā pirms gada. Visstraujāk auga bankas mājokļa kredītportfelis, kura apjoms palielinājās par 40 milj. eiro.

    Coop Pank valdes priekšsēdētājs Marguss Rinks (Margus Rink) sacīja, ka banka 2. ceturksnī atkal uzrādīja labu izaugsmi. Bankas biznesa apjomi gada laikā pieauguši par 40%, ceturkšņa izmaksu un ienākumu attiecība noslīdējusi līdz 52% un pašu kapitāla atdeve pieaugusi līdz 15.8%. Rinks piebilda, ka, viņaprāt, skaitļi liecina, ka banka strādā ar arvien labākiem darbības rādītājiem un tas nospiedums Igaunijas ekonomiskajā telpā pieaug.
    2. ceturksnī bankai pievienojās 8300 klientu, un šobrīd klientu skaits pieaudzis līdz 130 700.
    Coop Pank neto kredītportfelis pieauga par 91 milj. eiro, sasniedzot 1.13 mljrd. eiro. Visstraujāk auga bankas mājokļa kredītportfelis, kura apjoms palielinājās par 40 milj. eiro. Uzņēmējdarbībai izsniegto kredītu portfelis pieauga par 36 milj. eiro. Salīdzinot ar pagājušo gadu, bankas kredītportfelis pieaudzis par 359 milj. eiro, kas ir pieaugums par 46%.
    Rinks arī norādīja, ka aprīlī Coop Pank pilnsapulce nolēma izmaksāt investoriem dividendes par 2021. gadu 0.03 eiro apmērā par akciju. Tā bija pirmā reize, kad Coop Pank izmaksāja dividendes investoriem. Gandrīz 30 tūkst. akcionāru tika izmaksātas dividendes kopumā 2.74 milj. eiro vērtībā, no kurām 98% nonāca Igaunijas iedzīvotāju banku kontos. Bankas akcionāri pieņēma dividenžu politiku, kas paredz, ka Coop Pank turpmāk dividendēs izmaksās 25% no gada peļņas.
    Bankas akcija gada laikā kritusies par 21.48%, un vienas akcijas cena šodien ir 2.34 eiro.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība