• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Baltika ceturksni noslēdza ar miljonu dolāru zaudējumiem

    Foto: Liis Treimann

    Līdz ar pirkumu samazināšanos, konkrētu zīmolu aiziešanu no tirgus un Covid subsīdiju pārtraukšanu 2. ceturksnis apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmumam Baltika radījis 1 milj. eiro tīros zaudējumus, salīdzinot ar dažu desmitu tūkstošu eiro peļņu pērn šajā laika. Ja lejupslīde turpināsies, uzņēmumam drīzumā vairs nebūs apgrozāmo līdzekļu.

    Grupas pārdošanas ieņēmumi 2. ceturksnī bija 2.3 milj. eiro, gada griezumā samazinoties par 28%. Lai gan līdz 1. ceturkšņa beigām situācija Baltijas valstīs bija uzlabojusies un apmeklētāju skaits pamazām atjaunojās, kara ietekme uz patērētāju uzvedību bija jūtama 2. ceturkšņa sākumā, biržā ziņo uzņēmums.
    Papildus zaudējumiem uzņēmuma vadība norādīja, ka uz šo brīdi uzņēmumam ir palikuši ap 400 tūkst. eiro finanšu līdzekļi, un no 3 milj. eiro lielā bankas kredīta atlikuši tikai 130 tūkst. eiro. Tāpat Baltika šajā ceturksnī paņēma bezprocentu aizdevumu 1 milj. eiro apmērā no lielākā īpašnieka KJK Fund SICAV-SIF.
    Līdzās samazinātajam apgrozījumam uzņēmums norāda, ka pērnā gada 2. ceturkšņa pārdošanas ieņēmumos ietilpa arī veikalu zīmolu Monton, Mosaic, Baltman un Bastion pārdošanas ieņēmumi. Šobrīd konkrētie zīmoli pārtraukuši darbību. E-veikala pārdošanas ieņēmumi 2. ceturksnī bija 171 tūkst. eiro, gada laikā samazinoties par 56%.
    Baltika līdz gada beigām turpina slēgt nerentablos veikalus. Pusgada laikā durvis aizvēruši 6 nerentabli veikali. Pēc uzņēmuma domām, samazinātos pārdošanas ieņēmumus kompensēs šogad atvērtie 3 jaunie Ivo Nikkolo konceptveikali.
    Lai gan uzņēmums no pārdotajiem apģērbiem nopelnīja 1.2 milj. eiro, pēc izplatīšanas un administratīvajām izmaksām, kas sasniedza 2 milj. eiro, nekas daudz nepalika.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība