• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Auto ķīmijas ražotājs CrossChem atklāj rūpnīcu Norvēģijā

    Foto: Publicitātes foto

    100% Latvijas kapitāla uzņēmums un globāls auto ķīmijas ražotājs CrossChem, kam ir obligācijas biržā, jūnijā pēc sešu mēnešu intensīva darba atvēris jaunāko AdBlue® un AUS40® rūpnīcu Norvēģijā. Rūpnīca atrodas netālu no galvaspilsētas Oslo, tās tapšanā un infrastruktūrā ir ieguldīts gandrīz miljons eiro. Rūpnīca spēs saražot 25 milj. litru produkcijas ik gadu.

    CrossChem valdes priekšsēdētājs Ričards Andersons skaidro, ka uzņēmuma vietas izvēle pirmajai CrossChem rūpnīcai Norvēģijā nebija nejauša, jo tai ir jānosaka kurss CrossChem turpmākajām aktivitātēm šajā reģionā. Tuvāko gadu laikā uzņēmums plāno investēt vēl vairākus miljonus eiro un attīstīt plašu ražošanas un izplatīšanas tīklu Norvēģijā.
    “Beidzot esam spēruši šo ilgi gaidīto soli, ienākot pasaules lielākā AdBlue® ražotāja mājās. Skandināvijā CrossChem ir klātesošs jau vairāk nekā 10 gadus un iegūtā atzinība no klientiem un sadarbības partneriem deva mums nepieciešamo pārliecību šī projekta realizācijai. Esam gandarīti par CrossChem komandas profesionāļiem, kas šī brīža sarežģītajos ģeopolitiskajos apstākļos darbus paveica laikā un pēc iepriekš noteiktā plāna realizēja ieceri,” tā Ričards Andersons.
    CrossChem ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kurš ietilpst pasaulē lielākā AdBlue ražotāja CrossChem International grupā, kas ražošanai izmanto, pašu izstrādāto CL tehnoloģiju, lai iegūtu augstvērtīgāko AdBlue un kas sniedz uzņēmumam ievērojamas konkurētspējas priekšrocības. CrossChem International ir Vācijas auto industrijas asociācijas VDA (Verband der Automobilindustrie) akreditēts un ieguvis vispasaules preču zīmes lietošanas licenci. CrossChem kopš 2007. gada nodrošina Latvijas un pasaules lielākos transporta parkus, degvielas uzpildes staciju tīklus un gala patērētājus ar šiem transporta nozarei svarīgajiem produktiem.
    AdBlue® ir īpaši tīrs karbamīda un ūdens šķīdums, kas ar speciālas sistēmas, jeb SCR (selektīvās katalītiskās reducēšanas sistēmas) palīdzību tiek ievadīts automašīnas izplūdes gāzu sistēmā, tādejādi neitralizējot apmēram 98% kaitīgo izmešu nokļūšanu vidē, pārvēršot tos nekaitīgā slāpeklī un ūdens tvaikos.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība