• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Arī investoru nedēļa solās būt karsta

    Foto: AFP/Scanpix

    Lai gan ir vasara un atvaļinājumu laiks, tomēr šī nedēļa investoriem solās būt gana aktīva un dažādiem būtiskiem notikumiem bagāta. Gaidītākais no tiem, protams, ir INDEXO IPO.

    Ielūkojoties būtiskākajos šonedēļ gaidāmajos notikumos, redzams, ka 27. jūnijā notiks Ditton pievadķēžu rūpnīcas kārtējā akcionāru sapulce, kurā akcionāri lems par maksātnespēju, tiesiskās aizsardzības procesu vai uzņēmuma aktīvu pārdošanu. Tāpat arī jau pirmdienā notiks Latvijas Gāze un Kurzemes atslēga 1 kārtējās akcionāru sapulces.
    Savukārt Latvijas Jūras medicīnas centram 27. jūnijs ir dividendes ieraksta datums, bet DelfinGroup un MADARA Cosmetics – dividendes x-datums.
    Lielā diena, kad notiks INDEXO IPO – tiks izteikts publiskais piedāvājums – ir otrdiena, 28. jūnijs. Iepriekš jau ziņojām, ka vienas IPO procesā piedāvātās akcijas cena būs 14 eiro, bet akciju parakstīšanās periods būs no šī gada 28. jūnija pulksten 10:00 līdz 11. jūlija pulksten 12:00. INDEXO IPO procesā tiks kopumā piedāvātas 535 tūkst. akcijas par kopējo vērtību 7.49 milj. eiro.
    Savukārt 29. jūnijā ir DelfinGroup dividenžu izmaksas datums. Jau iepriekš DelfinGroup ārkārtas akcionāru sapulcē tika nolemts izmaksāt no DelfinGroup 2022. gada pirmā ceturkšņa peļņas ārkārtas dividendēs 702 453.71 eiro jeb 0.0155 eiro par vienu akciju.
    30.jūnijā dividendes izmaksās MADARA Cosmetics. Uzņēmums 2021. finanšu gada peļņu 3 476 054 eiro apmērā nolemts daļēji sadalīt, izmaksājot dividendēs kopumā 1 885 288 eiro, proti, 0.50 eiro par vienu akciju.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība