• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Swedbank: 8 iegādes vērtas akcijas no Ziemeļvalstu tirgus

    Foto: Reuters/Scanpix

    Swedbank galvenais stratēģis Matiass Isaksons (Mattias Isakson) identificē astoņus spēcīgus uzņēmumus no Ziemeļvalstu akciju tirgiem, kurus varētu apsvērt savā portfelī, ziņo Dagens Industri.

    "Pēc cenu krituma šāda veida uzņēmums kļūst ļoti interesants," viņš minēja vienu uzņēmumu, kas saņēmis pirkuma ieteikumu. Viņaprāt, šī uzņēmuma akcijas cena varētu vairāk nekā dubultoties.
    Isaksons skaidroja, ka Swedbank ir sastādījusi sarakstu ar uzņēmumiem, kuru akcijas ieteikts iegādāties un kuru cenai ir gaidāms kāpums, kas varētu sasniegt 25-100%.
    Isaksons sacīja, ka lielākais augšupejas potenciāls ir Norvēģijas mediju uzņēmuma Schibsted un Dānijas medicīnas tehnoloģiju uzņēmuma GN Store Nord akcijās. Swedbank prognozes liecina par attiecīgi 152% un 109% akciju cenu pieaugumu.
    GN gadījumā Isaksons sacīja, ka šobrīd uzņēmuma lielākā problēma šķiet iekārtu komponentu trūkums, taču ilgtermiņā šīs bažas būtu jāatrisina. Schibsted ir viens no lielākajiem mediju uzņēmumiem Ziemeļvalstu reģionā, un tās izaugsmi nākotnē vajadzētu virzīt uz reklāmu, sacīja Isaksons.
    Tālāk Isaksons minēja Norvēģijas zvejniecības uzņēmumus Bekkafrost un Salmar. "Lašu ražotāju gadījumā var teikt, ka pieprasījums ir lielāks par piedāvājumu, kas vienmēr ir labi," viņš teica.
    Nākamie divi Ziemeļvalstu favorīti ir dāņu kuģu būvētājs AP Møller Maersk un Somijas rūpniecības opearatos Valmet. Šīm akcijām piešķirtais izaugsmes potenciāls saglabājas 31% un 52% apmērā.
    Attiecībā uz Maersk Isaksons sacīja, ka kuģniecības konteineru tirgus nav satricināts un cenas ir augstas. Maersk pieder 17% pasaules konteinerpārvadājumu tirgus, kas nozīmē, ka augstās cenas nāks par labu uzņēmumam. Maersk ir noslēdzis vairāku gadu līgumus ar daudziem saviem klientiem.
    Valmet gadījumā Isaksons norādīja, ka, pasaulē arvien vairāk pārejot no plastmasas uz papīru un arvien vairāk tiek izmantota e-komercija un papīra iepakojums. Valmet ražo iekārtas celulozes un papīra rūpniecībai.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība