• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    DelfinGroup palielina ieņēmumus par 24% un izmaksās dividendes

    DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis ĀdmīdiņšFoto: DelfinGroup

    DelfinGroup ieņēmumi pirmajā ceturksnī sasniedza 7.48 milj. eiro, kas ir kāpums par 24%. Peļņa pirms nodokļiem palielinājās par 42%, sasniedzot 1.6 milj. eiro, bet neto peļņas kāpums bija 76%, pieaugot līdz 1.4 milj. eiro. Uzņēmuma neto kredītportfelis pret pagājušā gada atbilstošo periodu palielinājies par 46%, sasniedzot 47 milj. eiro. Savukārt EBITDA pirmajā ceturksnī palielinājās par 8% un bija 2.58 milj. eiro.

    DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš: “Attīstām visus uzņēmuma stratēģijā paredzētos izaugsmes virzienus, tostarp privātpersonu aizdevumu jomā šobrīd fokusējamies uz esošo produktu pilnveidošanu un lietotāju pieredzes uzlabošanu. Tas palīdzēja visstraujāko izaugsmi šā gada sākumā sasniegt tieši lombarda un citu privātpersonu aizdevumu segmentā. Kopumā jauni aizdevumi pirmajos trīs mēnešos tika izsniegti 15,1 miljona eiro apmērā, kas ir pieaugums par 60% salīdzinājumā ar pērnā gada pirmo ceturksni. Tajā skaitā Banknote lombarda aizdevumi pirmajos trīs mēnešos piedzīvoja kāpumu par 30% salīdzinājumā ar 2021. gada pirmo ceturksni.”
    “Tāpat varam redzēt, ka klienti ļoti pozitīvi novērtējuši jaunākos pakalpojumu uzlabojumus, piemēram, VIZIA patēriņa aizdevumu limitu palielināšanu līdz 10 tūkstošiem eiro. Iedzīvotāji līdz ar to iegūst vairāk līdzekļu, piemēram, mājokļa remontam vai sava biznesa uzsākšanai. Svarīgs faktors ir arī tas, ka pirmajā ceturksnī turpinājās izaugsme digitālo pakalpojumu jomā, kas īpaši straujus apgriezienus uzņēma Covid-19 ierobežojumu laikā. Pieaugošu popularitāti gūst arī mobilā aplikācija un internetveikals, kas jau pērn kļuva par straujāk augošo Banknote preču tirdzniecības kanālu,” norāda Ādmīdiņš.
    Atbilstoši attīstības plānam DelfinGroup šogad plāno sasniegt 8.7 milj. eiro peļņu pirms nodokļiem un 12 milj. eiro EBITDA. Savukārt kredītportfeli plānots kāpināt līdz 51 milj. eiro.
    2021. gadā DelfinGroup sasniedza gan apgrozījuma, gan peļņas rekordu – apgrozījums palielinājās par 7.7%, sasniedzot 25.5 milj. eiro, savukārt peļņa pirms nodokļiem sasniedza 5.2 milj. eiro, pieaugot par 7.2%.
    Šī gada 17. maijā DelfinGroup veiks dividenžu izmaksu 0.0276 eiro apmērā uz vienu akciju. Tādējādi 2022. gada 13. maijs ir Ex-datums, sākot ar šo datumu iegādātās akcijas, par kurām ir pieņemts lēmums izmaksāt dividendes, tās nesaņems.
    2022. gada 16. maijs ir ieraksta datumus, uz kuru tiks fiksēts DelfinGroup akcionāru saraksts dividenžu saņemšanai.
    DelfinGroup apliecina, ka dividendes tiek izmaksātas no peļņas, kas gūta 2020. un 2021. gadā.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība