• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Aiziešana no Krievijas naftas tirgus veicinās nozares izaugsmi

    Foto: Schlumberger

    Pēc naftas atradņu pakalpojumu uzņēmuma Schlumberger domām, Krievijas izslēgšana no naftas tirgus ieved sektoru tā dēvētajā superciklā un augstā rentabilitātē.

    Schlumberger, pasaulē lielākais naftas nozares apakšuzņēmējs, stāsta, ka naftas rūpniecība atgriežas pie 2008. gada scenārija, kad barels maksāja 145 dolārus un naftas urbēju peļņa palielinājās.
    "Izaugsme nozarē šobrīd, visticamāk, būs daudzkārt lielāka, nekā gaidīts," prezentējot uzņēmuma ceturkšņa pārskatu, sacīja Schlumberger izpilddirektors Olivier Le Peuch.
    Pēc Le Peuch domām, Krievijas izslēgšana nozīmē arī lielākas investīcijas. “Krievijas piegādes pārtraukuma sekas nozīmē globālo investīciju pieaugumu visā pasaulē un visā enerģijas piegādes ķēdē, lai nodrošinātu pasaules energoapgādes daudzveidību un drošību," viņš teica uzņēmuma paziņojumā presei.
    Uzņēmums Schlumberger, kas 5% no sava apgrozījuma gūst no Krievijas, solījis tur pārtraukt savu darbību, tāpat kā konkurenti Baker Hughes un Halliburton. Līdz šim Halliburton ir ticis vistālāk šajā jautājumā.
    Le Peuch uzskata, ka Krievijas karš ar Ukrainu atstāj ietekmi uz uzņēmuma rentabilitāti. Neskatoties uz to, Schlumberger bija vienīgais no trim lielākajiem naftas pakalpojumu uzņēmumiem, kas pēdējā ceturksnī pārsniedza analītiķu prognozes, nopelnot 34 centus par akciju. Uzņēmums arī paziņoja par 40% dividenžu pieaugumu, kas ir pirmais dividenžu pieaugums septiņu gadu laikā.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība