• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 23.03.2022. – naftas cena aug un baida akcijas

    Foto: Reuters/Scanpix

    Vakar turpinājās naftas cenu pieaugums, kas lika atkal saasināja bažas par inflāciju, un tas viss rezultējās akciju indeksu kritumā.

    Naftas cena, sekojot vairākiem paziņojumiem no Krievijas, tai skaitā par norēķiniem par gāzi rubļos un par būtiska naftas vada remontu, pieauga par 5.3%, ja skatāmies uz Brent markas jēlnaftu. Līdz ar to naftas cena atkal ir pārkāpusi 120 ASV dolāru atzīmi.
    Pieaugošajām bažām par inflāciju sekoja arī akciju cenu kritums. Dow Jones Industrials indekss vakar nokritās par 1.32%, NASDAQ Composite indekss arī nokritās tieši par tādu pašu apmēru – 1.32%. S&P 500 indekss samazinājās par 1.26%.
    Ja skatāmies uz ASV sektoru sniegumu, tad tikai enerģijas sektoram un sabiedrisko pakalpojumu sektoram izdevās pieaugt, attiecīgi nodrošinot 1.72% un 0.14% kāpumu. Tikmēr straujāk kritās finanšu sektors par 1.85% un veselības aprūpes sektors par 1.8%. Arī tehnoloģiju un komunikāciju sektori jūtami samazinājās, attiecīgi par 1.54% un 1.37%.
    Reaģējot uz akciju cenu kritumu, investori, meklējot drošāku vietu, pārvietojās uz obligācijām. Tā rezultātā ASV valsts parādzīmju ienesīgums samazinājās par 0.08% un noslīdēja līdz 2.3%. Tomēr tas ir salīdzinoši augsts līmenis, kāds kopumā nav piedzīvots kopš 2019.gada maija.
    Saskaņā ar Financial Times vēstīto, obligāciju sniegums viena mēneša ietvaros ir sliktākais, kas ir piedzīvots kopš Donalda Trampa ievēlēšanas par prezidentu 2016.gadā.
    Arī Eiropā akcijas reaģēja negatīvi uz naftas cenu pieaugumu. Lielākie akciju indeksi noslēdza dienu sarkani.
    Salīdzinoši maz kritās Lielbritānijas FTSE 100, kurš nokritās vien par 0.13%. Tikmēr Spānijas IBEX 35 samazinājās par 1.63% un Francijas CAC 40 par 1.25%.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība