• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 21.03.2022. – Pauels grib straujāk celt likmes, obligācijas cieš

    ASV Federālo Rezervju Sistēmas vadītājs Džeroms PauelsFoto: AFP/Scanpix

    Vakar Biznesa Economikas Nacionālās Asociācijas konferencē ASV Federālo Rezervju (FRS) vadītājs Džeroms Pauels izteicās, ka FRS ir jārīkojas ātri un jāceļ likmes, lai cīnītos ar inflācija, vēsta Financial Times.

    Pauels vakar vairākkārtīgi uzsvēra, ka FRS ir jāvirzās straujāk uz ciešāku monetāro politiku, lai atgrieztu cenu stabilitāti. Viņās arī bija pārliecināts, ka FRS izdosies samazināt inflāciju, kas Februārī sasniedz 40 gadu rekordu – 7.9%.

    Lai nepalaistu garām jaunākās ziņas, piesakies jaunumu vēstules saņemšanai ŠEIT

    Uz Pauela izteikumiem tūlītēji reaģēja finanšu tirgi. ASV desmitgadīgo valsts parādzīmju ienesīgums pieauga par 0.15 procentu punktiem līdz 2.3%, kas, protams, nozīmē šo vērstpapīru cenas krišanos.
    Arī akciju tirgos uzreiz bija vērojams kritums. S&P 500 indekss bija nokrities pat par 0.9%, taču dienu tas noslēdza 0.01% kritumu jeb gandrīz bez izmaiņām. NASDAQ Composite indekss samazinājās par 0.28% un Dow Jones Industrials par 0.32%.
    Starp ASV sektoriem vakar asāk noreaģēja komunikāciju sektors un nekustamā īpašuma sektors, kuri attiecīgi nokritās par 1.19% un 1.08%. Tiem sekoja plaša patēriņa sektors ar 0.99% kritumu un finanšu sektors ar 0.49% samazinājumu.
    Tikmēr enerģijas sektors turpināja kāpt augstāk un vakar tas pieauga par 3.05%, pateicoties naftas cenu pieaugumam. Brent markas jēlnaftas cena vakar pieauga par 7.1% līdz 115.62 ASV dolāriem par barelu.
    Eiropā tikmēr atkal bija jaukti rezultāti, taču bez lielām un straujām kustībām. Vācijas DAX nokritās par 0.6%, Francijas CAC 40 par 0.57%, savukārt Itālijas FTSE MIB pieauga par 0.3% un Lielbritānijas FTSE 100 par 0.49%.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība