• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 17.03.2022. – atgriežas bažas par naftas deficītu, tomēr akcijas aug

    Foto: Reuters/Scanpix

    Naftas cenas vakar pieauga par vairāk nekā 8 procentiem, sekojot brīdinājumam no Starptautiskās Enerģijas Aģentūras par tirgus prognozēm, ziņo Financial Times.

    Starptautiskā Enerģijas Aģentūra brīdināja, ka no aprīļa Krievijas naftas ieguve varētu samazināties par 3 miljoniem barelu naftas dienā. Tas varētu izraisīt globālu naftas piedāvājuma šoku.

    Lai nepalaistu garām jaunākās investīciju ziņas, pievienojies Investoru Kluba jaunumu vēstules saņēmējiem ŠEIT

    Tas netraucēja akciju tirgiem turpināt kāpt augstāk. S&P 500 indekss vakar pieauga par 1.23%, indekss savā vērtībā kāpj jau trešo dienu pēc kārtas. Arī Dow Jones Industrials vakar pieauga par 1.23%, savukārt NASDAQ Composite pakāpās par 1.33%.
    Pateicoties naftas cenas pieaugumam par vairāk nekā 8%, ASV enerģijas sektors vakar pakāpās augstāk par 3.44%. Tam sekoja materiālu sektors ar 1.92% kāpumu un plaša patēriņa sektors ar 1.67% pieaugumu. Jāpiebilst, ka vakar pieauga visi sektori. Vislēnāk pieauga sabiedrisko pakalpojumu sektors, vien par 0.42%.
    Arī Eiropā lielākoties bija pozitīvs noskaņojums, ja neskaita Itālijas FTSE MIB indeksa kritumu par 0.66% un Vācija DAX par 0.36%. Tajā pašā laikā Šveices SMI indekss pieauga par 1.35%, Apvienotās Karalistes FTSE 100 par 1.28% un Amsterdamas biržas indekss pieauga par 0.56%.
    Arī Baltijas biržās vakar bija pozitīva diena. OMX Baltic Benchmark indekss pieauga par 0.69%, tikmēr Tallinas biržas indekss pieauga par 0.85%, Rīgas par 1.37% un Viļņas par 1.23%.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība