• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    PRFoods akcionāri apstiprinājuši finanšu gada zaudējumus

    PRFoods vadītājam Indrekam Kaselam jāsamierinās ar vēl vienu nerentablu gaduFoto: Liis Treimann

    29. decembrī akcionāru pilnsapulcē PRFoods pieņēma lēmumu par gada pārskatu un zaudējumiem.

    Sēdē apstiprināti 2020./2021. saimnieciskā gada zaudējumi 5 069 000 EUR apmērā. Sapulce nolēma šos zaudējumua 51 000 EUR apmērā segt no obligātā rezerves kapitāla un 5 018 000 EUR apmērā ar akciju uzcenojumu.
    2020./2021 finanšu gadā PRFoods pārdošanas ieņēmumi sasniedza 58 692 000 EUR. Savukārt uzņēmuma tīrie zaudējumi pārskata periodā sastādīja 5 161 000 miljonus EUR, no kuriem 5 069 000 sedza mātes uzņēmuma akcionāri. Gadu iepriekš PRFoods neto zaudējumi par pārskata periodu bija 1 895 000 EUR. Neto zaudējumi noslēgtajā finanšu gadā bija 0,13 EUR par akciju.
    Padomes ziņojumā akcionāriem teikts, ka, viņuprāt, uzņēmuma valdes darbība ir bijusi saskaņā ar PRFoods stratēģiju un 2020./2021. finanšu gadam izvirzītie mērķi tika sasniegti.
    PRFoods vadītājs Indreks Kasela norādīja, ka aizvadītais finanšu gads bijis grūtākais grupas vēsturē. Pēc Kasela teiktā, uzņēmumam uzbrukts no trim frontēm. No vienas puses, Covid pandēmija radīja situāciju, kurā strauji un strauji kritās gan pieprasījums, gan zivju cena, kā rezultātā samazinājās bruto peļņa un apgrozījums.
    Savukārt uzņēmuma parādu slogs krīzes sākumā bija pārāk liels. "Mēs iekļuvām krīzē ar lieliem apgrūtinājumiem nesen veiktās uzņēmuma daļu atpirkšanas rezultātā, un bankas agresīvi pieprasīja savu kredītportfeļu samazināšanu," viņš teica.
    Kā trešo problēmu Kasela norādīja, ka bijusī Heimon Kala Oy vadība nevarēja un nevēlējās reaģēt uz izmaiņām, kas radīja problēmas vienībā. "Visu trīs krīžu risināšana vienlaikus būtiski palielināja grupas zaudējumus, jo bijām spiesti pieņemt lēmumus, kas normālos apstākļos nebūtu jāpieņe," sacīja PRFoods vadītājs.
    Tāpat akcionāri nolēma ievēlēt KPMG Baltics OÜ par 2021./2022. finanšu gada revidentu. Auditorfirmas atalgojums ir noteikts līgumā, kas noslēgts ar KPMG Baltics OÜ.
    Šodien PRFoods akcijas cena pakāpusies par 0,85% līdz 0,355 EUR. Pēdējā gada laikā PRFoods akciju cena ir kritusies par 4,05 %.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība