• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Arī biržas brīvdienās atpūšas

    Arī akciju tirgoņi pēc gada aktivitātēm mēdz paņemt dažas brīvdienas.Foto: AFP/Scanpix

    Pienācis svētku laiks, kad arī biržas tirgoņiem ir iespēja atpūsties un pavadīt laiku ar saviem mīļajiem. Gan Ziemassvētkos, gan gadu mijā vairākas biržas ir slēgtas, kas nozīmē, ka noteiktās dienās šajā laikā ar vērtspapīriem tirgoties nevar.

    Tallinas, Rīgas un Viļņas biržās Ziemassvētku laikā tirdzniecības brīvdienas ir no 24. līdz 26. decembrim. Tomēr līdz ar to, ka 25. un 26. decembris šoreiz iekrīt nedēļas nogalē, patiesībā tiek ietekmēta vien šīs piektdienas tirdzniecības sesija. Tāpat tirdzniecības brīvdiena Baltijas biržās ir 31. decembris.
    Tirdzniecības brīvdienas ir arī ārvalstu biržās. Piemēram, Ņujorkas birža šo piektdien, 24. decembrī, būs slēgta. Tradicionāli Ņujorkas birža tirdzniecībai ir slēgta pirmajā Ziemassvētku dienā. Tiesa gan, šogad tā iekrīt sestdienā. Tādēļ, saskaņā ar noteikumiem, tirdzniecības brīvdiena būs šī piektdiena. Savukārt vecgada dienā tirdzniecība Ņujorkas biržā būs atvērta.
    Tikmēr Londonas biržā 24. decembrī tirgus būs atvērts no 10.00 līdz 14.30 pēc Latvijas laika. Londonas birža tirdzniecībai savukārt būs slēgta 27. un 28. decembrī. Savukārt 31. decembrī tirgus būs atkal atvērts no 10.00 līdz 14.30 pēc Latvijas laika. Londonas birža būs slēgta arī 3. janvārī.
    Frankfurtes birža būs slēgta gan 24., gan 31. decembrī. Tikmēr 30. decembrī Frankfurtes tirgus būs atvērts no 10:00 līdz 16:00.
    Stokholmas biržā ir tirdzniecības brīvdiena ir gan 24. decembris, gan 31. decembris. Stokholmas birža tirdzniecībai būs pilnībā slēgta arī 6. janvārī. Dienu iepriekš, 5. janvārī, šī birža būs atvērta no 10:00 līdz 14:00 pēc Latvijas laika.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība