• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Swedbank rekomendē iegādāties Tallink akcijas

    Tallink kuģis.Foto: Reuters/Scanpix

    Swedbank paaugstinājusi savu Tallink peļņas un apgrozījuma prognozi gan šim, gan nākamajam gadam. Tāpat banka nākusi klajā ar rekomendāciju šo akciju iegādāties. Paredzēts, ka akcijas cena pieaugs par 14 procentiem.

    "Trešajā ceturksnī Tallink vidējie ieņēmumi no biļetēm uz vienu pasažieri bija visu laiku augstākie, pieaugot par 41 procentu līdz 38 eiro, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn," no Igaunijas raksta Swedbank Baltijas akciju analīzes vadītājs Mareks Randma (Mareks Randma). "No vienas puses, tas bija saistīts ar Zviedrijas maršruta atkalatvēršanos un augstāku biļešu cenu. No otras puses, Tallink pārdeva ievērojami mazāk biļetes ar atlaidēm."
    Uzņēmuma pasažieru apjoms samazinājies par 13 procentiem, bet tā ieņēmumi no biļetēm pieauguši par 23 procentiem. "Arī no kuģu fraktēšanas gūtie ieņēmumi pārsniedza mūsu cerības," ziņojusi Swedbank. "Kopumā Tallink pārdošanas ieņēmumi 170 miljonu eiro apmērā pārsniedza mūsu cerības par 14 miljoniem."
    Trešajā ceturksnī Tallink darbinieku skaits samazinājies par 23 procentiem. Tas veicinājis Tallink darbaspēka izmaksu samazināšanos, ziņoja banka. Efektīva aktīvu izmantošana un izmaksu samazināšana nodrošinājusi peļņas pieaugumu pirms nolietojuma par 29 miljoniem eiro. "Tas pārsniedza mūsu cerības par 57 procentiem," teikts finanšu iestādes analīzē.
    Tāpat banka paaugstināja savas cerības uz Tallink kuģu fraktēšanas ieņēmumiem. Tas saistīts ar to, ka Tallink paziņoja par līguma noslēgšanu ar Nīderlandes uzņēmumu Norway Lines BV par pasažieru kuģa Romantika ilgtermiņa fraktēšanu. Tāpat Swedbank sagaida Tallink pasažieru skaita atgūšanos.
    Rezultātā Swedbank savu Tallink ieņēmumu prognozi 2021. gadam paaugstināja līdz 446 miljoniem eiro un 2022. gada prognozi - līdz 633 miljoniem eiro (iepriekš tie bija 624 miljoni eiro). Tika paaugstināta arī šā gada peļņas pirms nolietojuma prognoze no 47 miljoniem eiro līdz 55 miljoniem eiro. Par 7 milj. eiro paaugstināta arī peļņas prognoze 2022. gadam.
    Tallink akcijas mērķa cenu Swedbank nu noteikusi pie 0,65 eiro. Banka arī sniegusi šo akciju iegādes rekomendāciju.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība