• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Jaunais Eften fonds iepērkas Viļņā

    Eften logo.Foto: Liis Treimann

    Jaunais Igaunijas investīciju kompānijas Eften Capital dibinātais fonds, kas ievēro zaļo investīciju principus, no uzņēmēja Dariusa Nedzinska nopircis bijušo Danske Bank galveno mītni Viļņā.

    Proti, otrdien Eften Real Estate Fund 5 ar kompāniju Danhaus LT vienojās par gandrīz 10 000 kvadrātmetru lielās biroju ēkas iegūšanu. Aktīvus iegūs fondam piederošais uzņēmums Saltoniškiu SPV (vēlāk tam nosaukums tikšot mainīts uz Eften Saltoniskiu). Pašas darījuma puses plašākus komentārus pagaidām nesniedz.
    “Jaunais fonds palielina Eften zaļo investīciju portfeli un nostiprina mūsu pozīcijas Baltijā šajā jomā. Esam gandarīti par jauna fonda izveidi un biroju ēkas iegādi Viļņā, centrālajā biznesa rajonā,” saka Laurinas Žilis, Eften Capital izpilddirektors Lietuvā.
    Ēkas īpašnieka ieņēmumi 2020. gadā bija 1,41 milj. EUR - par 2,8% vairāk nekā vēl iepriekšējā gadā. Savukārt tā peļņa bija 1,04 milj. EUR apmērā.
    Kopš 2007. gada šajā ēkā atradās Danske Bank galvenā mītne. Savukārt pēc tās aiziešanas no Lietuvas telpās darbojās bankas apkalpošanas centrs, mobilo maksājumu uzņēmums MobilePay un apdrošināšanas sabiedrība Mandatum Life Insurance.
    Eften Real Estate Fund 5 līdzekļus iegulda ienākumus nesošos komerciālajos nekustamajos īpašumos – birojos, tirdzniecības, loģistikas un viesnīcu telpās.
    Šis fonds ir Eften Real Estate Fund 4 pēctecis. Iepriekšējais jau ir pabeidzis savu investīciju fāzi, un tam ir augstākais ilgtspējas novērtējums starp visiem nekustamo īpašumu fondiem Baltijā – tas šajā ziņā novērtēts ar četrām no piecām zvaigznēm.
    Divi lielākie Eften Real Estate Fund 5 investori ir Eften United Property Fund un LHV Pension Funds. Privātie invesori šajā fonda savus līdzekļus var ieguldīt ar Eften United Property Fund starpniecību.

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība