• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Tallink pasažieru skaits pieauga vairāk nekā divas reizes

    Tallink. Foto: Liis Treimann

    Kuģniecības kompānija Tallink paziņoja, ka šogad novembrī pārvadājusi 351 857 pasažierus, kas ir par 121,6% vairāk nekā pagājušā gada novembrī.

    Pārvadāto kravas vienību apjoms pieauga par 28,2% līdz 35 486 vienībām un pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu apjoms palielinājās par 9,9% līdz 50 113 vienībām. Ar koronavīrusa pandēmiju saistītās norises un ceļošanas ierobežojumi bija galvenie transporta apjomus ietekmējošie faktori 2020. un 2021. gadā.
    Pasažieru skaits maršrutā Somija-Zviedrija pieaudzis vairāk nekā četras reizes. Pasažieru skaits maršrutā Igaunija-Somija pieauga par 43%, maršrutā Igaunija-Zviedrija gandrīz deviņas reizes, bet kuģu satiksmes darbība starp Latviju un Zviedriju novembrī tika apturēta.
    Pieauga kravu pārvadājumi starp Somiju-Zviedriju, Igauniju-Somiju un Igauniju-Zviedriju.
    Tallink vadītājs Pāvo Nēgene sacīja, ka uzņēmums ir veicis un īstenojis daudzus priekšdarbus vīrusa krīzes apstākļos, lai ceļošana uz kuģiem būtu droša un patīkama.
    "Kuģis neapšaubāmi ir drošākais pārvietošanās veids, jo uz kuģa ir daudz vietas. Šobrīd vienkārši iesakām visiem būt uzmanīgiem un nekrist panikā.
    Pēc Nēgenes teiktā, vakcinācija un trešo devu saņemšana ir biļete uz veselību un brīvību. "Tūrisma nozare ir tā nozare, kas šīs ilgās krīzes laikā ir cietusi vissmagāk, un krīze vēl nav beigusies, tāpēc no dažiem valdības deputātiem sagaidītu nedaudz lielāku empātiju," sacīja Nēgene.
    Tallink akcija vakar Tallinas biržu noslēdza pie 0,55 eiro, cena gada laikā kritusies par gandrīz 22%.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība