• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Saunum novembra rezultāti dabūja spērienu no COVID

    Saunum veidotājs Andrus Vare investoriem doto apgrozījuma solījumu 2021.gadam cer izpildīt.Foto: Andras Kralla

    COVID uzliesmojums atņēma 40% no Igaunijas pirts krāšņu ražotāja Saunum apgrozījuma novembrī, taču pasūtījumi uzņēmumam līdz gada beigām saglabās gaidīto apgrozījuma tempu.

    «Novembris Saunum bija diezgan grūts mēnesis. Gandrīz puse komandas dalībnieku bija ārpus ierindas Covid-19 vīrusa infekcijas dēļ, kas būtiski samazināja uzņēmuma darbaspējas,” sacīja Saunum Group AS valdes loceklis Anrī Lindāls.
    “Tomēr labi pārdevām Igaunijā un eksporta tirgos. Vairākus lielus pasūtījumus saviem klientiem nosūtīsim decembra sākumā, proti, novembrī paveiktais tiks atspoguļots decembra pārdošanas rādītājā.”
    Saunum Group AS konsolidētais pārdošanas apgrozījums novembrī samazinājies līdz 150 500 eiro, kas ir par gandrīz 40 procentiem mazāk nekā oktobrī, liecina biržas paziņojums.
    Gandrīz 90 procentus no novembra apgrozījuma jeb 135 300 eiro nodrošināja pirts krāsnis un aksesuāri, atlikušie 15 200 eiro nākuši no pirts būvniecības. Tieši pirms gada Saunum apgrozījums bija gandrīz 3,5 reizes mazāks - 41 500 eiro.
    Novembrī Saunum Saunum OÜ noslēdza tālākpārdošanas līgumus ar MegSauna GmbH, lielāko krāšņu izplatītāju Ukrainā un lielāko pārdevēju Vācijā. Parakstītais līgums ir noslēgts uz 10 gadiem, un minimālais pirkuma apjoms ir 6,15 miljoni eiro.
    Pēc Saunum teiktā, novembra sākumā solītā apgrozījuma prognoze - 1,9 miljoni eiro - nav jākoriģē. Uzņēmums koriģēto apgrozījuma un peļņas prognozi 2022. gadam prezentēs 2022. gada sākumā.
    Saunum Group akcijas tiek tirgotas Nasdaq First North sarakstā kopš pagājušā gada decembra. Šajā laikā akcija investoram piedāvājusi vairāk nekā 400% atdevi, un šobrīd akcija tirgojas par 24,2 eiro.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība