• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Samsung par 17 miljardiem plāno būvēt čipu rūpnīcu

    Samsung zīmols Ņujorkā.Foto: Reuters/Scanpix

    Dienvidkorejas elektronikas un informācijas tehnoloģiju gigants Samsung paziņojis par plāniem ASV būvēt 17 miljardus ASV dolāru vērtu pusvadītāju rūpnīcu, ziņo CNBC.

    Rūpnīcas celtniecību plānots sākt nākamā gada pirmajā pusē, bet ražošanu, saskaņā ar sākotnējiem plāniem, plānots uzsākt 2024. gada otrajā pusē. Rūpnīcas mērķis ir būtiski palielināt pusvadītāju ražošanas jaudu un mazināt to deficītu pasaulē.
    Izpētes uzņēmuma Forrester viceprezidents Glens O'Donnels norādījis, ka Samsung, līdzīgi kā tas ir ar citiem čipu ražotājiem, izmisīgi nepieciešams palielināt to ražošanas kapacitāti.
    Arī Samsung galvenie konkurenti Intel un TSMC ir sākuši būvēt mikroshēmu rūpnīcas. O'Donnels norāda, ka rūpnīcas celtniecība ASV dotu labumu mikroshēmu ražošanai, jo tas paplašinātu nozares ģeogrāfisko daudzveidību. Viņš izceļ, ka pandēmija izteiktāk skāra mikroshēmu nozari tieši tādēļ, ka to ražošana ģeogrāfiskā mērogā uzskatāma par visai šauru.
    Samsung elektronikas risinājumu nodaļas viceprezidents un izpilddirektors Kinams Kims sacījis, ka jaunā rūpnīca palīdzēs Samsung labāk apmierināt klientu vajadzības un nodrošinās stabilitāti globālajās pusvadītāju piegāžu ķēdēs.
    Šīs ir lielākās Samsung investīcijas ASV kopš 1978. gada. Kopumā uzņēmums valstī nodarbina vairāk nekā 20 000 cilvēku.
    Samsung akcijām šogad nav veicies īpaši labi. Kopš gada sākuma tās cena ir sarukusi gandrīz par 10% līdz 73 700 Korejas vonu atzīmei. Savukārt 12 mēnešu skatījumā tās cena gan ir iespējusi palielināties par 12,3%.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība