• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Naftas cenas nokritās līdz sešu nedēļu zemākajam līmenim

    Naftas ieguves platformas ASV, Teksasā.Foto: Reuters/Scanpix

    Naftas cenas nokritās līdz sešu nedēļu zemākajam līmenim, jo Ķīna paziņoja, ka varētu izmantot savas stratēģiskās rezerves. Vienlaikus ASV lūgušas lielākajām valstīm izmantot savus papildu krājumus, lai pazeminātu cenas, vēsta Reuters.

    ASV aicinājums atdzesēt naftas tirgu nāk laikā, kad ASV inflācija ir pieaugusi līdz augstākajam līmenim pēdējo trīs gadu desmitu laikā. Daļēji pieaugošās enerģijas cenas ir pacēlušas inflāciju tik augstu. Inflācija ir sākusi arī būtiski ietekmēt politisko ainavu.
    Brent jēlnaftas cena dienas sākumā nokritās līdz 79,28 USD par barelu, kas ir zemākais līmenis kopš 7. oktobra. Kopš tā laika ir bijusi zināma atveseļošanās, un Brent tirgojas par USD 80,5. WTI jēlnaftas cena nokritās līdz 77,08 USD par barelu, kas ir zemākais līmenis kopš oktobra sākuma.
    "Ņemot vērā, ka uz šodienas ziņām bija sākotnēji negatīva reakcija, kam sekoja atkopšanās, tirgi sagaida diezgan pieticīgu rezervju atbrīvošanu no Ķīnas," sacīja Rystad Energy enerģijas tirgu vadītājs Bjornārs Tonhaugens.
    "Kas notiks tagad, joprojām ir ļoti neskaidrs," piebilda Tonhaugens. Viņš sacīja, ka, ja rezerves tiktu plaši izmantotas, spiediens uz cenām būtu spēcīgs.
    Oktobrī naftas cenas pieauga līdz augstākajam līmenim pēdējo septiņu gadu laikā, tirgiem koncentrējoties uz pieprasījuma atjaunošanos. Cenu ralliju veicināja arī OPEC, kas nolēmusi lēnām palielināt ražošanu.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība