• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Īlons Masks turpina pārdot akcijas

    Īlons MasksFoto: Reuters/Scanpix

    Vakar Tesla dibinātājs pārdeva akcijas nākamajā lielākajā paketē un tagad ir pārdevis akcijas par gandrīz 8 miljardiem USD.

    Vakar Īlons Masks pārdeva vēl 934 000 akciju, saņemot 930 miljonus dolāru. Pagājušajā nedēļā Masks pārdeva akcijas aptuveni 6,9 miljardu dolāru vērtībā un pirmdien jau ir pārdevis akcijas 7,8 miljardu dolāru vērtībā. Kopumā Masks ir pārdevis gandrīz 7,3 miljonus Tesla akciju, un viņam joprojām vajadzētu piederēt gandrīz 166 miljonus akciju.
    Kā vēsta CNBC, Īlonam Maskam akciju opciju dēļ ir nodokļu saistības 15 miljardu apmērā, kas licis dibinātājam pārdot savas akcijas. Tādējādi Masks var būt tikai pusceļā pārdošanai un pašlaik ir pārdevis nedaudz mazāk par 5% savu akciju. Opciju programmas ietvaros Masks 2012. gadā saņēma 22,8 miljonus Tesla akciju opciju par 6,24 USD, kuru termiņš beidzas nākamā gada oktobrī. Pirms Masks var izmantot opcijas, viņam ir jāsamaksā ienākuma nodoklis par opciju nerealizēto peļņu, kas tiek lēsta līdz 15 miljardiem USD.
    Maska pārdošana vakar izraisīja arī akciju cenas kritumu, un akcijas cena noslīdēja zem 1000 USD atzīmes, bet dienas beigās nedaudz atguvās. Tesla akcijas vakar noslēdzās pie USD 1013. Šodienas pirms tirdzniecības sesijas akcijas atkal uzrāda vājumu un akciju vērtība ir kritusies par vairāk nekā 1%. Kopš novembra sākuma Teslas akciju cena ir kritusies par vairāk nekā 18%.
    JPMorgan no Teslas pieprasa 162 miljonus dolāru
    ASV lielākā banka JPMorgan pirmdien iesniedza tiesā prasību pret Teslu, pieprasot no elektromobiļu ražotāja vairāk nekā 162 miljonus dolārus atlīdzināt zaudējumus. JPMorgan atklāja, ka uzņēmums ir pārkāpis akciju garantijas līgumu, kā termiņš beidzās šogad. Tiesas lietā atklājās, ka Tesla akcijas vai nauda bija jāpārskaita bankai, ko tā ignorēja, ja līdz akciju galvojuma līguma beigām akcijas cena bija augstāka par norunāto. Akciju garantija dod tiesības pirkt uzņēmuma daļas par noteiktu cenu noteiktā datumā.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība