• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Īlons Masks pārdevis Tesla akcijas 5 miljardu dolāru vērtībā

    Īlons Masks pārdevis akcijas aptuveni 3% apmērā no savas bagātības.Foto: Reuters/Scanpix

    Tesla vadītājs Īlons Masks nupat pārdevis savas šīs kompānijas akcijas aptuveni 5 miljardu ASV dolāru vērtībā. Tas noticis vien dažas dienas pēc tam, kad viņš Twitter lietotājus lūdza izteikt viedokli par savu šādu soli, ziņo CNBC.

    Proti, Masks sava Twitter konta lietotājiem jautāja viedokli par to, vai viņam pārdot 10 procentus Tesla akcijas. Vairums minētās Twitter aptaujas respondentu šādai pārdošanai piekrita.
    Uz to akciju tirgū reakcija bijusi visai emocionāla - Tesla akcijas cena šo otrdien piedzīvoja lielāko kritumu pēdējos 14 mēnešos. Tās vērtība saruka par 12% līdz gandrīz 1000 ASV dolāriem. Savukārt trešdien Tesla akciju cena atkal atguvās un tirdzniecības sesiju noslēdza pie 1067,76 ASV dolāru atzīmes.
    Ī. Maska pārdotās akcijas veido aptuveni 3% no viņa kopējās bagātības - 281,6 miljardiem ASV dolāriem.
    Uzstājoties tiešsaistes DealBook Online samitā trešdien, piemēram, hedžfonda Citadel vadītājs Kens Grifins sacīja, ka viņš personīgi nevēlas, lai Masks pārdotu savas akcijas. "Tādi cilvēki kā, piemēram, Īlons Masks un Džefs Bezoss ir mainījuši mūsu dzīvi, un mēs vēlamies redzēt, ka viņi vada savus uzņēmumus, ja vien viņiem ir enerģija un ambīcijas virzīt biznesu uz priekšu."
    Pēc tam, kad Tesla tirgus kapitalizācija oktobra beigu daļā pārsniedza 1 triljonu ASV dolārus, esošie un bijušie uzņēmuma valdes locekļi, piemēram, Robins Denholms, Īlona Maska brālis Kimbals Masks, Ira Ehrenpreiss un Antonio Grasias, ir veikuši savu šīs kompānijas akciju pārdošanu miljoniem ASV dolāru vērtība.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība