• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Finanšu tirgi 02.11.2021

    Pēc Hertz paziņojuma par flotes papildināšanu ar Teslām arī Avis Budget Group ziņo par plāniem floti papildināt ar elektroauto.Foto: Raul Mee

    2.novembri ASV akciju tirgu indeksi noslēdza ar pozitīvu rezultātu, S&P 500 indeksa vērtība pieauga par 0.37%, NASDAQ Composite par 0.34%, savukārt Dow Jones Industrial indekss pieauga par 0.39%.

    Ja dienu iepriekš viens no augstākajiem ienesīgumiem starp sektoriem bija enerģētikas sektors, tad 2.novembrī enerģētikas sektora indekss nokritās par 0.94%. Savukārt straujākos pieaugumus nodrošināja materiālu sektors ar 1.14% pieaugumu, nekustamā īpašuma sektors ar 0.94% pieaugumu un tehnoloģiju sektors ar 0.88% pieaugumu.
    Eiropā akciju tirgu rezultāti 2.novembrī bija neviennozīmīgi. Vācijas DAX indekss pieauga par 0.94%, Šveices SMI akciju tirgu indekss pieauga par 0.86%. Turpretī Spānijas IBEX 35 indekss nokritās par 0.84% un iepriekšējās dienas pieauguma līderis Maskavas MICEX indekss nokritās par 0.33%.
    Elektroauto trakums
    Jau iepriekšējā gadā akcijas, kuras kaut kādā mērā bija saistītas ar elektroauto tieši vai pastarpināti, uzrādīja ļoti lielu pieaugumu. Arī šobrīd redzam, ka šī tendence turpinās.
    Autonomas uzņēmuma Avis Budget Group akcijas cenas vakar pieauga par 108%, savukārt dienas ietvaros akcijas cena bija pat trīskāršojusies. Gada laikā akcijas cena ir pieaugusi par 858%.
    Bloomberg vēsta, ka pieaugums sekoja mazo investoru spekulatīvas tirgošanās ar akcijām, pēc uzņēmuma vadības paziņojuma, ka Avis spēlēs nopietnu lomu elektroauto ieviešanā un adopcijā ASV tirgū.
    Šāds paziņojums sekoja pēc Hertz vadības paziņojumu par plāniem iegādāties 100 tūkstošus Teslas.
    Meta
    Jau iepriekš tika ziņots, ka Facebook uzņēmums mainīs nosaukumu uz Meta. Pārmaiņas skar ne vien nosaukumu, bet arī citās jomās.
    Financial Times ziņo, ka Meta plāno slēgt Facebook sejas atpazīšanas sistēmu un izdzēst ar to saistītos datus, kuri tika izmantoti seju atpazīšanai Facebook publicētajā platformā, par 1 miljarda lietotājiem. Kā galvenais iemesls tiek minēta regulatoru pastiprinātā interese.
    Izejvielas
    Pēc vairāku dienu krituma 2.novembrī par 6.29% pieauga dabas gāzes cena. Tajā pašā laikā WTI markas jēlnaftas cena nokritās par 0.17% un Brent markas jēlnaftas cena nokritās par 0.72%.
    Vakar turpināja krist gan tērauda cena (-4.37%), gan ogļu cena (-6%). Nelielus kritumus uzrādīja arī zelta un sudraba cenas, attiecīgi par 0.43% un 0.38%.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība