• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    SAF Tehnika rāda labu izaugsmi

    SAF Tehnika pirmajā ceturksnī uzrādījusi labus apgrozījuma un peļņas rādītājusFoto: SAF Tehnika

    Salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo ceturksni, SAF Tehnika spējusi savu apgrozījumu kāpināt par 66%. Savukārt pērnā gada zaudējumu vietā uzņēmums nu ir guvis peļņu.

    Rīgas Fondu biržā kotētais telekomunikāciju iekārtu ražotājs SAF Tehnika nupat publicējis savu 2021.-2022. finanšu gada pirmā ceturkšņa atskaiti. Šie rezultāti liecina, ka uzņēmuma konsolidētais apgrozījums ir sasniedzis 7,8 miljonus eiro, kas izrādījās par 66 procentiem vairāk nekā iepriekšējā finanšu gada attiecīgajā periodā.
    Savukārt SAF Tehnika peļņa pirmajā ceturksnī bija 1,52 miljonu eiro apmērā. Vēl gadu iepriekš koncerns strādāja ar zaudējumiem 378 000 eiro apmērā. SAF Tehnikas skaidras naudas līdzekļi un tās ekvivalenti uz pirmā ceturkšņa beigām bija 6,8 miljonu eiro apmērā.
    Lielu daļu no SAF Tehnika ieņēmumiem veidoja Ziemeļamerikas un Latīņamerikas tirgus, kur kompānijai izdevās apgrozīt 4,96 miljonus eiro. Tas bija par 51 procentiem vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.
    Eiropas un NVS valstu reģionā uzņēmuma apgrozījums bija 2,01 miljons eiro. Tas bija par 134 procentiem vairāk nekā pērn. Par 45 procentiem pieauga arī apgrozījums Āzijas valstīs – līdz 786 000 eiro.
    SAF Tehnika piebilst, ka grupas izdevumi nav pārsnieguši plānoto līmeni, lai gan tie bijuši lielāki nekā iepriekšējā gadā.
    Kā vēl norāda uzņēmums, neskatoties uz Covid-19 krīzi, SAF Tehnikas ražošana turpināsies ierastajā un reizē - pārkārtotajā - režīmā, kur darbiniekiem tiks nodrošināts pietiekams attālums, lai izpildītu pandēmijas radītās normas. Tādējādi uzņēmums dažādos ierobežojumus nesaskata kā draudus savai darbībai.
    Vienlaikus SAF Tehnika atzīst, ka globālais dažādu elektronisko komponenšu trūkums ietekmē arī viņus. Tomēr uzņēmums šajā pašā laikā regulāri pārskatot piegāžu apjomus un termiņus un turpina uzkrāt materiālās rezerves, lai spētu izpildīt lielāko daļu pasūtījumu ierastajos izpildes laikos. SAF Tehnika arī solīja sekot līdzi tirgus pieprasījumam un nepieciešamības gadījumā reaģēt uz izmaiņām, lai ilgtermiņā nodrošinātu stabilus pārdošanas rādītājus.
    Investori ir atzinīgi novērtējuši uzņēmuma labos apgrozījuma un peļņas rādītājus. SAF Tehnikas akcijas cena šodien pakāpās par 3,4 procentiem. Savukārt gada tās cena pieaugusi pat par 188 procentiem.

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība