• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Latviešu investora 11 atziņas pēc akciju tirgos pavadītiem 11 gadiem

    Investīcijām pievērsos 2012. gadā, kad akciju tirgi bija jau atguvušies no 2007. - 2009. gadu globālās finanšu krīzes, bet Eiropā norisinājās eirozonas parādu krīze. Gadi ir gājuši, ir bijuši gan galvu reibinoši panākumi, gan kļūdas, kuras negribās atcerēties. Bija gan aktīvāki gadi, gan klusāki. Tas viss veido unikālu investīciju pieredzi. Pēc šiem gadiem ir nākušas neskaitāmas atziņas, ar dažām no kurām vēlos padalīties. Apkopoju 11 atziņas pēc 11 pavadītajiem gadiem akciju tirgos.

    1.Kļūdās visi, arī paši labākie
    Lai cik tas pašsaprotami neizklausās, tomēr vēlos uzsvērt, ka kļūdās visi, tai skaitā jomas profesionāļi. Lai cik daudz grāmatu un kursu neizietu, lai cik ekspertu viedokļus neieklausītos, lai kāda arī nebūtu investīciju pieredze, tomēr tas nenozīmē ka spēsi izvairīties no nepareiziem lēmumiem. Kļūdīties ir normāli, tamdēļ no tām nav jābaidās, bet gan jāpieņem par šīs nodarbes neatņemamu sastāvdaļu.
    2.Nekopē citu darījumus, bet izproti domu gājienu
    Daļai cilvēku, arī reizēm man pašam, ir liels kārdinājums kopēt kādas investīciju pasaules autoritātes darījumus vai klaji paļauties uz analītiķu rekomendācijām. Domājot, ja jau pieredzējuši tirgus spēlētāji iesaka un paši pērk, tad tas ir drošs variants. Bet no šādas domāšanas jāizvairās. Jo nereti nav zināms, kāds ir otras puses pamatojums konkrētajam darījumam, kāda ir diversifikācijas politika, pie kādas cenas plānots iziet no pozīcijas, cik ilgi plānots turēt utt. Tamdēļ labāk ir nevis kopēt kāda cilvēka darījumus, bet gan censties izprast otras puses domu gājienu un tad pieņemt savu lēmumu.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība