• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    APF Holdings saņem valsts atbalstu, tā uzlabojot koncerna nākotnes peļņu, vienlaikus IPO izmaiņas uzlabo akciju pievilcību

    Jānis Ošlejs, Primekss ģenerāldirektors

    Latvijas kapitāla tirgus ir pārāk mazs, tāpēc mums visiem kopā tas ir jāaudzē lielāks, līdz ar to es ļoti priecājos par APF Holdings akciju laidienu, norāda Jānis Ošlejs, Primekss ģenerāldirektors. Turpinā publicējam viņa pārdomas.

    Esmu arī ļoti apmierināts, ka Lauku Atbalsta dienests tieši šobrīd izlēma par 2 miljonu granta piešķiršanu APF Holdings. Šāds grants būtiski samazina visus riskus un uzlabo nākotnes finanšu rādītājus.
    Akciju tirgos izejot ar IPO risks ir, ka akciju cena pēc IPO kritīsies. Tas apgrūtinātu APF Holdings un arī citu uzņēmumu nākotnes akciju izlaidi, jo investori nevēlētos riskēt iepērkot akcijas IPO. Ja uzņēmums vēlas arī nākotnē turpināt izmantot kapitāla tirgus, mērķim jābūt pēc – IPO cenas pieaugumam. Lai to sasniegtu, IPO cenai jābūt pēc iespējas zemākai, un IPO jābūt iesaistītiem pēc iespējas vairāk un lielākiem investoriem.
    APF Holdings tikko samazināja IPO akciju cenu, nosakot to 5,11 eiro par akciju, tā faktisko uzņēmuma vērtējumu samazinot par 25%, un vienlaikus paziņoja, ka Citadele pensiju fonds iegādājās būtisku akciju daļu, un, ka Lauku Atbalsta dienests piešķirs 2 miljonu LAD atbalsta grantu. Šie trīs notikumi kopā ir būtiski uzlabojuši akciju nākotnes cenas uzlabojuma izredzes.
    Es priecājos, ka vienlaicīgi ar termiņa pagarināšanu un jauno akciju cenu ir izskanējis paziņojums, ka par APF Holdinga būtisku investoru vēlas kļūt Citadeles grupas pensiju fonds. Tā ir ļoti iedrošinoša ziņa. Ja liels Latvijas pensiju fonds iegulda, tātad viņiem ir pārliecība par ieguldījuma vērtību un uzņēmuma attīstības stāstu. Latvijā pensiju fondi iegulda reti. Pensiju fondi ir ieinteresēti sava ieguldījuma labā pārvaldībā pēc IPO noslēguma – proti, tas sekos līdzi kā tiek pildīti IPO solījumi un kā uzņēmumam veicas ar plānu izpildi. Savā ziņā šāds pensiju fonds izdara nozīmīgu darbu priekš visiem investoriem – tas nodrošina profesionālu uzraudzību no kuras iegūst arī citi akcionāri.
    Es priecājos, ka ir pieņemts lēmums samazināt IPO akciju cenu. Iespējams, uzņēmuma īpašnieki un vadība izlēma, ka centīsies panākt pēc IPO cenas pieaugumu. Tas ir pozitīvi visam akciju tirgum un tā nākotnes attīstībai.
    Un ir ļoti labi, ka arī valsts atbalsta ražotājus un eksportētājus – 2 miljonu grants nozīmē, ka APF Holdings finansēšanai ir nepieciešami mazāki līdzekļi no investoriem un investēto līdzekļu atdeve ir lielāka, un ņemot vērā izaugsmes plānus, ja tie tiks izpildīti – un šāds jautājums protams ir gandrīz visos IPO darījumos – tad jaunā akcijas cena 5.11 eiro investoriem dos labāku atdevi nekā vecā cena 6.81 eiro.
    Ļoti pozitīvi ir tas, ka reāls, Latvijā ražojošs, sekmīgs, eksportējošs, augsti automatizēts uzņēmums izmanto kapitāla tirgus. Ļoti labi, ka tas notiek olu ražošanas biznesā, īpaši ņemot vērā, ka olbaltumvielas kļūst arvien populārāka diētas sastāvdaļa, un mēs varam būt droši, ka cilvēki olas cilvēki ēdīs un pēc tām būs pieprasījums gan Latvijā, gan Eiropā.
    Manuprāt, šis ir labs sākums.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība