• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Dienas kopsavilkums 06.03.2024

    ASV Federālo rezervju vadītājs Džeroms Pauels savas šīs dienas uzstāšanās laikā ASV Kongresā, tirgum vērtējot viņa pirms tam sagatavotās piezīmes, neko ļoti revolucionāru, visticamāk, nepateiks.Foto: Evelyn Hockstein, Scanpix

    Labvakar!

    Izskatās, ka šodien lielie tirgi mēģināja atgūt vakardien pazaudētās pozīcijas. Acīmredzami doma ir, ka šīs nedēļas atkāpšanās no idejas katru jaunu dienu sasniegt jaunu akciju cenu rekordu bijusi nedaudz neprātīga un pamatā tomēr jāturpina iesāktais. Eiropas akciju kopums pieauga aptuveni par pusprocentu. Tāpat visai labos plusos atvērās ASV akciju tirgus.
    ASV Federālo rezervju vadītājs Džeroms Pauels savas šīs dienas uzstāšanās laikā ASV Kongresā, tirgum vērtējot viņa sagatavotās piezīmes, visticamāk, neko ļoti revolucionāru nepateiks – procenti tiks mazināti, lai gan šajā ziņā ļoti liela steiga nepieciešama nav. Likmju noteicējiem joprojām esot vajadzīga lielāka pārliecība, ka inflācija ilgtspējīgi virzoties uz izvirzīto 2% mērķi.
    Spēkā paliek mīkstās piezemēšanās (ASV ekonomikas) scenārijs – tas, ka inflācija un procentlikmes samazinās, neizraisot plašāku lejupslīdi ekonomikā un/vai milzīgus darba tirgus izaicinājumus.
    Šodien Baltijas akcijas nedaudz saplaka, kas atkal bija pretēji tam, kas notika gan Eiropā, gan otrā pusē Atlantijas okeānam (vismaz tirdzniecības sesijas sākumā). Proti, te Baltic Benchmark akciju indeksa vērtība saruka par 0.11%.
    Varēja manīt, ka spējāk krita Lietuvas ar pārtikas nozari saistīto uzņēmumu akciju cena. Vilkyškiu pienine akcijas cena samazinājās par 3%, Pieno žvaigždes – par 1.4% un Rokiškio sūris – par 1.35%. Arī Igaunijas PRFoods akcijas cena nolidoja par 1.3% zemāk (pēdējos trīs piemēros gan tirdzniecības apgrozījums bija niecīgs - tādējādi vienā mierā šos kritumus varēja, šķiet, arī neminēt).
    Savukārt augstāk investori dzina Infortar akcijas, kuru dārdzība palielinājās par 3,45%. Aktīvākā tirdzniecība bija ar Šiauliu bankas akcijām, kuru cena pieauga par 0.4%.

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība