• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Volstrīta runā: Akciju cenas 2024. gadā pieaugs, procentu likmes samazināsies

    Aizvadītā nedēļa investoriem bija svarīga – tā iezīmēja lielo pagriezienu monetārajā politikā – beidzās procentu likmju paaugstināšanas cikls, uz ko reaģēja arī investori.

    Obligāciju investors un DoubleLine Capital izpilddirektors Džefrijs Gundlahs (Jeffery Gundlach) ir pārliecināts, ka spēcīgais 10 gadu ASV Valsts kases obligāciju rallijs turpināsies un šāda termiņa obligāciju ienesīgums samazināsies par 3%.
    Pēc Federālo Rezervju sistēmas (FRS) pēdējās sanāksmes, kas deva signālu par procentu likmju samazināšanu par 75 bāzes punktiem nākamgad, ASV Valsts kases 10 gadu obligāciju ienesīgums samazinājās par 4%. Gundlahs uzskata, ka FRS nākamā gada laikā var būt spiesta samazināt procentu likmes par veseliem 2 procentpunktiem.
    Tikmēr Pimco dibinātājs Bils Gross (Bil Gros), kurš tiek dēvēts par obligāciju karali, ir pārliecināts, ka valsts kases obligāciju ienesīgums šobrīd jau atrodas tieši tur, kur tam ir jābūt. Pat ja FRS samazinātu procentu likmes tik daudz, cik Gundlahs sagaida, prognozes par 10 gadu ienesīguma kritumu līdz 3% ir farss, saka Gross.
    Volstrītas veterāns, UBS tirdzniecības operāciju vadītājs Ņujorkas biržā un viens no pieredzējušākajiem mākleriem Arts Kašins (Art Cashin) prognozē, ka nākamgad gaidāmās ASV prezidenta vēlēšanas pozitīvi ietekmēs akcijas.
    "Vēsturiski labākā kombinācija akcijām ir tad, kad amatā esošais prezidents nolemj panākt pārvēlēšanu, un viņam ir nepieciešama spēcīga ekonomika, lai iegūtu atbalstu," intervijā CNBC sacīja Kašins. Tiesa, tas, ka ASV prezidenta vēlēšanas var sniegt atbalstu akcijām, nenozīmē, ka investori ASV biržās tuvākajos gados nesaskarsies ar riskiem.
    ASV akcijas nedēļu noslēdza ar to, ka Dow Jones Industrial Average uzstādīja jaunu rekordu, savukārt S&P 500 bija tikai 1-2% robežās no rekordaugstajiem rādītājiem. Tiesa, akciju rādītāji var psiholoģiski ietekmēt investorus. "Bailes palaist garām ralliju, domas, ka jau vilciens tuvojas un tu kaut ko vari palaist garām, veicina burbuļu veidošanos,” viņš teicis.
    Akciju cenas 2024. gadā pieaugs, procentu likmes samazināsies, un ASV ekonomika izvairīsies no recesijas, uzskata bijušais Vortonas Biznesa skolas finanšu profesors, kurš ir arī ETF fondu veidotāja WisdomTree vecākais ekonomists, Džeremijs Zīgels (Jerremy Siegel).
    Dow Jones Industrial Average tikko ir sasniedzis visu laiku augstāko līmeni. Drīz S&P 500 sekos aiz muguras, ceturtdien investīciju simpozijā sacīja Zīgels. Viņš arī paredz, ka akciju vērtība nākamgad pieaugs par 10-15%, ASV mājokļu cenas nākamgad pieaugs par 4-5%, jo gaidāms procentu likmju kritums, kas atvieglos mājokļa iegādi. “Ir arvien vairāk mīkstās piezemēšanās norāžu.”
    ASV akcijas būs labākais ieguldījums nākamajos 5 gados, un pieauguma potenciāls šajā periodā sasniedz 100%. Par to ir pārliecināti Carson Group investīciju konsultanti.
    Optimistisko prognozi motivē joprojām spēcīgā ASV ekonomika, un Carson Group uzskata, ka štata ekonomika spēs izvairīties no recesijas, pieaugot biznesa produktivitātei, ražošanai virzoties atpakaļ uz ASV (repatriācija) un mājsaimniecību finanses joprojām ir spēcīgas.
    Saskaņā ar Carson Group datiem, ASV akciju cenu pieauguma potenciāls nākamajos 5 gados ir 100%, kas atbilst vairāk nekā 12% gadā.
    Neskatoties uz diviem lāču tirgiem, pandēmiju, augsto inflāciju un FRS procentu likmju kāpumu, ASV akcijas 5 gadu laikā kopš 2018. gada beigām ir pieaugušas nedaudz vairāk par 100%. Nākamais 5 gadu periods varētu būt līdzīgs.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība