• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Saūda Arābijas investīciju fonds iegādājās ASV akcijas par 7 miljardiem dolāru

    Saūda Arābijas kroņprincis Muhameds bin SalmansFoto: ZUMApress.com/Scanpix

    Saūda Arābijas valsts ieguldījumu fonds iegādājies Amerikas Savienoto Valstu (ASV) akcijas par 7 mljrd. dolāru. Konkrēto akciju vērtība bija kritusies bailēs no ekonomikas lejupslīdes, un fonds to izmantoja.

    Saūda Arābijas 620 mljrd. dolāru vērtais publiskais investīciju fonds iegādājās vairākas jaunas pozīcijas portfelī, un tajā pašā laikā palielināja portfelī iepriekš esošās pozīcijas, ziņo Bloomberg. Fondu pārvalda kroņprincis Mohameds bin Salmans (Mohammed bin Salman). Viņa mērķis ir līdz 2025. gadam dubultot fonda aktīvu vērtību.
    Fonds ir palielinājis savus ieguldījumus, jo Saūda Arābija 2. ceturksnī dubultoja savus ienākumus naftas cenu kāpuma dēļ. Augstās naftas cenas sola nest valstij pirmo budžeta pārpalikumu gandrīz 10 gadu laikā.
    Par 7 mljrd. dolāru fonds no jaunām pozīcijām iegādājies Alphabet, Amazon, BlackRock un JPMorgan&Chase akcijas, kas bija kritušās, baidoties no recesijas. Turklāt 2. ceturksnī tika palielinātas pozīcijas Meta, PayPal un Electronic Arts. Fonds ir devis arvien lielāku ieguldījumu tehnoloģiju nozarē.
    2. ceturksnī S&P 500 kritās par 16%, bet Nasdaq akciju indekss par 22%, kas arī izraisīja Saūda Arābijas fonda ASV investīciju samazināšanos. Fonda ASV portfeļa vērtība 2. ceturksnī zaudēja teju 3 mljrd. dolāru, kopā sastādot 40 mljrd. dolāru. Lielu daļu no šī krituma izraisīja Lucid Motors ieguldījumu vērtības norakstīšana 8.3 mljrd. dolāru apmērā.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība