• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Berkshire Hathaway cieta ievērojamus zaudējumus

    Foto: Reuters/Scanpix

    Leģendārā investora Vorena Bafeta (Warren Buffett) investīciju uzņēmums Berkshire Hathaway paziņoja savus 2. ceturkšņa rezultātus - zaudējumi sasniedza 43.8 mljrd. dolāru.

    Pērn tajā pašā periodā Berkshire strādāja ar 28.1 mljrd. dolāru peļņu.
    Tā kā uzņēmuma rezultātos ir iekļauta arī nerealizētā peļņa un zaudējumi no ieguldījumiem, tas būtiski ietekmēja Berkshire Hathaway skaitļus. Piemēram, tikai no investīcijām uzņēmumam bija zaudējumi 53 mljrd. dolāru apmērā.
    Aplūkojot pusgada rezultātus, Berkshire Hathaway šogad strādāja ar 38.3 mljrd. dolāru zaudējumiem, bet pagājušā gada sešu mēnešu peļņa bija 39.8 mljrd. dolāru.
    Berkshire Hathaway vadība ziņojumā atzina, ka Covid-19 pandēmijas ietekme uz uzņēmējdarbību joprojām zināmā mērā ir jūtama. Piemēram, 2021. gada beigās un šogad uzņēmumi uz laiku tika slēgti vai ierobežoti, lai cīnītos pret jaunu vīrusa celmu parādīšanos.
    Līdztekus tam Berkshire Hathaway atzīmē, ka 2022. gadā turpinājās būtiski piegādes ķēdes traucējumi un augstākas izmaksas. "Turklāt ģeopolitisko konfliktu attīstība 2022. gadā ir veicinājusi piegādes ķēdes traucējumus, izraisot augstākas cenas izejvielām, patēriņa precēm un pakalpojumiem daudzviet pasaulē," paskaidroja vadība. "Šo notikumu ekonomisko ietekmi nevar saprātīgi prognozēt ilgtermiņā."
    Berkshire Hathaway B akcijas no šī gada sākuma samazinājušās par 2.3%, piektdienas tirdzniecības dienā noslēdzoties pie 292 dolāriem. Ja salīdzina uzņēmuma sniegumu ar plašo Standard & Poor's 500 indeksu, Berkshire Hathaway ir veiksmīgāks, jo S&P 500 kopš šī gada sākuma ir zaudējis 13%.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība