• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Enefit Green būtiski palielina peļņu

    Foto: Liis Treimann

    2022. gada 2. ceturksnī Enefit Green grupas kopējie ieņēmumi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieauga par 30% līdz 47.3 miljo. eiro, un EBITDA pieauga par 51% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, sasniedzot 30.7 milj. eiro. 2. ceturksnī grupa guva tīro peļņu 16.9 milj. eiro apmērā, kas ir par 80% vairāk nekā 2021. gada otrajā ceturksnī.

    Enefit Green valdes priekšsēdētājs Aavo Kärmas komentē: “Enerģijas cenas reģionā turpināja uzstādīt jaunus rekordu, turot patērētājus un rūpniecību zem intensīva spiediena visā Eiropā. Eiropas valstis atsakās no Krievijas gāzes un naftas un meklē jaunus un alternatīvus risinājumus. Vienīgais dzīvotspējīgais ilgtermiņa risinājums enerģētikas krīzei ir elektrifikācija, izmantojot atjaunojamos enerģijas avotus, aizstājot fosilos enerģijas avotus, piemēram, degvielu transportā vai dabasgāzi siltuma ražošanā. Jo vairāk mēs varēsim ražot zaļo elektroenerģiju, jo mazāk būsim atkarīgi no nenoteiktām un dārgām fosilā kurināmā piegādēm.”
    Enefit Green pašlaik būvē četrus jaunus vēja parkus Igaunijā, Lietuvā un Somijā un trīs saules enerģijas parkus Igaunijā un Polijā. Otrajā ceturksnī investīcijas jaunos aktīvos sasniedza aptuveni 40 milj. eiro. Lai paātrinātu atjaunojamās elektroenerģijas ieviešanu un samazinātu oglekļa pēdas nospiedumu reģionā, līdz 2026. gadam plānots četrkāršot pašreizējo ražošanas jaudu (457 megavati) līdz aptuveni 1900 megavatiem.
    Maijā Enefit Green akcionāru pilnsapulce nolēma izmaksāt investoriem dividendes 0.151 eiro par akciju par 2021. finanšu gadu. Kopumā investoriem dividendēs izmaksājām gandrīz 40 milj. eiro jeb 50% no 2021. gada tīrās peļņas. Tieši tā, kā to nosaka uzņēmuma dividenžu politika.
    Lai palielinātu atjaunojamās enerģijas ražošanu un līdz ar to arī finanšu rezultātus un dividendes nākotnē, līdz šī gada beigām uzņēmums plāno pieņemt investīciju lēmumus jaunu vēja un saules parku celtniecībai 358 MW apmērā.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība