• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Enefit Green radīs jaudīgāko un modernāko vēja enerģijas ražošanas apgabalu Igaunijā

    Foto: Andras Kralla

    Enefit Green parakstīja līgumu ar Eesti Energia par Sopi-Toots vēja parka izveidi 27 milj. eiro apmērā, vienlaikus plānots būvēt Toots un Sopi parkus.

    Galīgais lēmums par investīcijām vēl nav pieņemts, taču Enefit Green jau izsludināja konkursu, lai atrastu būvnieku un vēja turbīnu ražotāju, paziņoja valstij piederošā kompānija. Uzsvērts arī tas, ka līdz ar Sopi-Toots parka attīstību Pērnavas ziemeļu apriņķis kļūs par lielāko vēja enerģijas ražošanas apgabalu Igaunijā. Saskaņā ar plānu, vēja parki elektroenerģiju sāks ražot 2024. gada beigās.
    Līdz šim Eesti Energia piederošais vēja parks Sopi-Toots ar 74 megavatu ražošanas jaudu ir izgājis visu nepieciešamo plānošanas procesu, nodrošināti nepieciešamie pieslēgumi un ir pieejamas būvatļaujas. Tajā pašā teritorijā atrodas arī Enefit Green vēja parks, kura jauda sasniedz 161 megavatu. Arī šis projekts ir izturējis plānošanas posmu.
    Vadoties pēc Enefit Green vēja attīstības nodaļas vadītāja Lauri Ulm teiktā, vienlaicīga Toots un Sopi parku būvniecība radīs jaudīgāko un modernāko vēja enerģijas ražošanas apgabalu Igaunijā uz izsmeltajām kūdras raktuvēm Pērnavas ziemeļos. “Šajos vēja parkos paredzētas 38 vēja turbīnas, kas saražos gandrīz tikpat daudz elektroenerģijas, cik šobrīd no vēja tiek saražots visā Igaunijā. Tāpat turpināsim darbu, lai reģionā izveidotu saules enerģijas parku un turpinātu palielināt atjaunojamās enerģijas ražošanu," sacīja Ulm.
    Kā norāda Eesti Energia vadītājs un Enefit Green valdes priekšsēdētājs Hando Sutter, Enefit Green tuvāko gadu laikā četrkāršos savu vēja un saules enerģijas ražošanas jaudu, un Toots un Sopi projektiem būs nozīmīga loma gan uzņēmuma, gan Igaunijas valsts enerģētikas mērķu sasniegšanā.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība