• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Lai gan Bolt nekotējas biržā, tajā ir iespēja investēt

    Bolt dibinātājs un izpilddirektors Markus VilligsFoto: Raul Mee

    Lai gan biržā Bolt vēl nav pieejams, ir divi labi apslēpti veidi, kā ikviens var veikt ieguldījumu uzņēmumā jau šobrīd.

    Bolt dibinātājs un izpilddirektors Markus Villigs (Markus Villig) stāsta, ka divu gadu laikā viņš vēlētos kotēties biržā ar uzņēmumu Bolt, taču šis lēmums tiek apdomāts un gaidīts īstais brīdis. Faktiski uzņēmumā jau tagad ir iespējams investēt gan ar pūļa finansējuma palīdzību, gan netieši Londonas biržā.
    Par 15% lētāk
    Lielbritānijas pūļa finansēšanas platforma Crowdcube var iegādāties Bolt akcijas par 15% lētāk nekā iepriekšējā kārtā jeb 5.6 mljrd. eiro apmērā. Kopumā pūļa finansēšanā tiek piedāvātas Bolt akcijas gandrīz 3 milj. eiro vērtībā, viens solis ir 10 mārciņas.
    Akciju paketi pārdod kāds Bolt agrīnais investors, kura identitāte portālā nav publicēta.
    Kopumā šobrīd pūļa finansējuma ietvaros ietilpst gandrīz 22% no piedāvātajām akcijām.
    Bolt sasniedza Londonas biržu
    Ir vēl cita iespēja sniegt savu artavu Bolt attīstībā un būt daļai no uzņēmuma.
    Riska fonds TMT Investments ir kotēts Londonas biržā un galvenokārt iegulda agrīnās stadijas jaunuzņēmumos. Viņi ieguldīja Bolt 2014. gadā un pamanīja, ka pēdējo 8 gadu laikā ieguldījumi pieauga 323 reizes. Pašreizējā TMT Investments tirgus vērtība ir 122 milj. dolāru.
    Gada sākumā TMT Investments bija ieguldījis teju 100 milj. eiro vairākos agrīnās stadijas uzņēmumos. Tomēr jāatceras, ka tehnoloģiju uzņēmumu vērtība kopš tā laika ievērojami samazinājās.
    Villigs nesenā intervijā sacīja, ka atšķirībā no konkurentiem, viņi ir koncentrējušies uz izmaksu efektivitāti, kas, pēc viņa teiktā, ir īpaši svarīgi pašreizējā makroekonomikas situācijā. Turklāt Villigs norādīja, ka Bolt spēja saglabāt savu straujo izaugsmi 1. pusgadā. Spriežot pēc EMTA datiem, 2. ceturksnī Bolt apgrozījums palielinājās par 87% līdz 288.5 milj. eiro, salīdzinot ar pērno gadu.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība