• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    INDEXO sper nozīmīgu soli nākotnes bankas veidošanā

    Pensiju pārvaldītāja INDEXO komandai, kas pēc sākotnējā publiskā akciju piedāvājuma (IPO) ir uzsākusi darbu pie bankas izveides ieceres īstenošanas, ir pievienojies Tehnoloģiju attīstības virziena vadītājs Gints Ozoliņš. Viņš būs atbildīgs par INDEXO grupas un nākotnes bankas tehnoloģiju ieviešanu, tostarp iekšējiem organizācijas procesiem, klientu saskarsmes un pakalpojumu izmantošanas pieredzes tehnoloģiju risinājumiem.

    Gintam Ozoliņam ir vairāk nekā 17 gadu pieredze IT vadības jomā. Kopš 2018 viņš ir bijis IT pakalpojumu piegādes direktors ASV tehnoloģiju uzņēmuma Cognizant Technology Solutions Zviedrijas filiālē, kurā vadīja komandas ar vairākiem simtiem tehnoloģiju ekspertu. Iepriekš viņš, no 2009. gada, guva pieredzi Tele2 dažādu IT funkciju un transformācijas programmu vadībā. Savu karjeru IT nozarē Ozoliņš sāka Nordea Bank kā sistēmu analītiķis, banku sistēmas izstrādes un ieviešanas projekta vadītājs. Ozoliņam ir Latvijas Universitātes Datorzinātnes maģistra grāds. Viņš ir papildinājis profesionālās zināšanas arī dažādās apmācību programmās, piemēram Masačūsetsas Tehnoloģiju Institūtā (MIT) ASV, kā arī Microsoft, Amazon un Google tehnoloģiju apguves kursos.
    “Tehnoloģiju attīstības vadītāja pievienošanās ir kritiski svarīgs solis INDEXO nākotnes bankas veidošanā, kurā īpašu uzsvaru liksim uz klientu apkalpošanas intuitīvu ērtību, vienkāršību un drošību. Mēs gribam Latvijas cilvēkiem radīt tādus klientu apkalpošanas tehnoloģiju risinājumus, kas neatpaliks no labākajiem vadošo pasaules banku un finanšu tehnoloģiju uzņēmumu piemēriem,” saka Valdis Siksnis, INDEXO Valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.
    INDEXO komandas ietvaros es varu Latvijā radīt kaut ko jaunu un patiesi modernu, tādējādi nodrošinot ne tikai profesionālu izaugi, bet arī iespēju sniegt savu ieguldījumu Latvijas ekonomikas un sabiedrības labklājības veicināšanā,” saka Ozoliņš.
    Pagājušajā nedēļā veiksmīgi noslēdzās INDEXO IPO, kura ietvaros uzņēmums piesaistīja plānotos 7.49 milj. eiro, pieprasījumam pārsniedzot piedāvājumu par aptuveni 2.5 milj. eiro. IPO procesā investori iegādājās pensiju pārvaldes uzņēmuma akcijas un plānots, ka nākotnē jaunā INDEXO banka būs pensiju pārvaldes sabiedrības meitas uzņēmums. INDEXO akciju tirdzniecība tika uzsākta 15. jūlijā Nasdaq Riga biržas Baltijas Regulētā tirgus Baltijas Oficiālajā sarakstā. INDEXO akciju tirdzniecības simbols ir IDX1R.
    Šī gada laikā INDEXO plāno iesniegt pieteikumu komercbankas licences saņemšanai atbilstoši piemērojamiem tiesību aktiem un pēc licences saņemšanas sāks pakāpeniski ieviest bankas pakalpojumus – vispirms sākot ar privātpersonu apkalpošanas virzienu, kuram sekos arī uzņēmumu apkalpošana.
    Komercbankas (kredītiestādes) licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikuma.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība