• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    TextMagic pārdošanas ieņēmumi gada laikā pieauga par trešdaļu

    TextMagic izpilddirektors Priit Vaikmaa Foto: Andras Kralla

    TextMagic SMS platformas pārdošanas ieņēmumi šā gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušo gadu pieauga par 30% un kopumā bija 3.3 milj. eiro.

    Pērn otrajā ceturksnī uzņēmuma realizācijas ieņēmumi bija 2.54 milj. eiro, šā gada otrajā ceturksnī pārdošanas ieņēmumi pieauga līdz 3.3 milj. eiro, kas nozīmē, ka pārdošanas ieņēmumi gada laikā pieauguši pat par 30%.
    Izmantojot uzņēmuma platformu, šī gada otrajā ceturksnī nosūtīts par 11 milj. vairāk SMS nekā pērn šajā periodā. Aktīvo lietotāju skaits pieauga par 14.8% un vidējie ieņēmumi uz vienu lietotāju par 13.2%.
    TextMagic izpilddirektors Priit Vaikmaa sacīja, ka uzņēmuma plānošanas process otrajā ceturksnī paātrinājās saistībā ar jaunu cilvēku nodarbinātību. "Neskatoties uz pieaugošo darbā pieņemšanas tempu un citu izdevumu pievienošanu, šķiet, ka TextMagic pašreizējā naudas plūsma nākamo 12 mēnešu laikā būs pozitīva," viņš teica.
    TextMagic nodarbina 67 cilvēkus, un pusgada laikā uzņēmuma kolektīvs ir pieaudzis par 20 dalībniekiem.
    Investīciju apjoms otrajā ceturksnī sasniedza 750 tūkst. eiro. Salīdzinot ar pagājušā gada otro ceturksni, investīciju apjoms pieauga par 50%. Investīciju apjomu pērnā gada otrajā ceturksnī būtiski palielināja Touchpoint dizaina projekts ar Kanādas produktu dizaina aģentūru Metalab. Līdz otrā ceturkšņa beigām mēneša brīvā naudas plūsma bija sasniegusi 400 tūkst. eiro. Ceturkšņa mēneša vidējā naudas plūsma bija 370 tūkst. eiro.
    Vaikmaa piebilda, ka, pateicoties detalizētākiem skatījumiem uz nākotni, viņi var pieņemt akcionāriem nozīmīgus lēmumus. "TextMagic brīvā naudas plūsma ir pozitīva, un, pēc valdes domām, ar pozitīvo rezultātu būtu pamatoti dalīties ar akcionāriem. Taču grāmatvedības apsvērumu dēļ TextMagic nevar sadalīt peļņu, izmaksājot dividendes, jo nemateriālo pamatlīdzekļu nolietojums "ēd visu peļņu."
    Tāpēc TextMagic, saņemot akcionāru apstiprinājumu, 2023. gada sākumā plāno veikt maksājumus akcionāriem, samazinot pamatkapitālu.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība