• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Masks atteicās no Twitter iegādes

    Foto: AFP/Scanpix

    Tesla īpašnieks Īlons Masks (Elon Musk), kurš solīja iegādāties Twitter par 44 mljrd. dolāru un izņemt to no biržas, paziņoja par izstāšanos no darījuma. Masks lēmumu pamatoja ar tā dēvēto botu pārpilnību komunikācijas vidē.

    "Twitter sniedzis maldinošus apgalvojumus par botu skaitu sociālajā tīklā un nav izpildījis līgumsaistības sniegt informāciju par to, kā novērtēt botu skaitu," teikts Maska pārstāvju vēstulē.
    Dažu minūšu laikā Twitter paziņoja, ka vērsīsies tiesā. "Twitter valde ir apņēmusies slēgt darījumu par cenu un nosacījumiem, par ko vienojās ar Masku, un plāno īstenot šo apvienošanās līgumu ar tiesas palīdzību. Mēs esam pārliecināti, ka Delavēras tiesā uzvarēsim," stāsta valdes priekšsēdētājs Brets Teilors (Bret Taylor).
    Saskaņā ar līgumu, sods par izstāšanos no darījuma ir 1 mljrd. dolāru.
    Aprīlī Masks solīja izpirkt Twitter no akciju tirgus, maksājot 54.2 dolārus par akciju. Tomēr kopš tā laika viņš ir aizkavējis darījumu, pēdējo reizi vairākas nedēļas, strīdoties par to, cik Twitter kontu tiek ģenerēti automātiski, un tādējādi neveicinot uzņēmuma reklāmu ieņēmumu uzlabošanos. Twitter saka, ka botu ir mazāk nekā 5%, savukārt Masks apgalvo, ka to ir krietni vairāk nekā 5% no kopējā lietotāju skaita.
    Maska sākotnējā piedāvājumā ietilpst 25.5 mljrd. dolāru aizdevums no Morgan Stanley un 21 mljrd. dolāru viņa paša naudas. Lai samaksātu par savu daļu, viņš ir pārdevis Tesla akcijas, turklāt viņam par Tesla akcijām ir jāņem 6.25 mljrd. dolāru kredīts. Pēc dažu kritiķu domām, viss Twitter darījums bija tikai Maska attaisnojums pārdot Tesla akcijas, akciju cenai būtiski nekrītot.
    Twitter akciju cena kopš darījuma paziņošanas norādījusi skepsi, ka darījums tiks īstenots, spītīgi turoties ievērojami zem Maska solītās izpirkšanas cenas. Šobrīd Twitter akcija maksā 36.81 dolāru.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība