• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Latvijas Gāzes akcionāriem vēl būs jālemj par reorganizāciju nodalīšanas ceļā vai pamatkapitāla samazināšanu

    Foto: Zane Bitere/LETA

    27. jūnijā notikušajā Latvijas Gāzes akcionāru sapulcē apstiprināts 2021. gada pārskats, nolemts, kā izlietot 2021. gada peļņu, balsots par ārkārtas dividenžu izmaksu un citiem jautājumiem, liecina biržas mājas lapā publiskotā informācija.

    Sapulcē nolemts 2021. gada tīro peļņu 73 670 eiro apmērā ieskaitīt Latvijas Gāze nesadalītajā peļņā.
    Vienlaikus arī nolemts izmaksāt uzņēmuma Latvijas Gāze 2022. gada pirmā ceturkšņa peļņas ārkārtas dividendēs 15 milj. eiro jeb 0.37593985 eiro par vienu akciju.
    Noteikts, ka dividenžu Ex-datums ir 2022. gada 8. jūlijs (proti, datums, sākot ar kuru par iegādātajām akcijām, par kurām tika pieņemts lēmums izmaksāt ārkārtas dividendes, dividendes nesaņems). Noteikts, ka dividenžu ieraksta datums ir 2022. gada 11. jūlijs, bet dividenžu izmaksas datums ir 2022. gada 12. jūlijs.
    Tāpat arī akcionāru sapulcē nolemts uzdot uzņēmuma valdei uzsākt tā reorganizāciju nodalīšanas ceļā atbilstoši Komerclikuma 336. panta ceturtajai daļai, kā rezultātā uzņēmums nodotu daļu no tam piederošās mantas – proti, 39 900 tūkst. uzņēmuma GASO akcijas, kas veido 100% no tās pamatkapitāla – jaundibināmai sabiedrībai. Reorganizācijas rezultāta visi akcionāri kļūtu par jaundibināmas sabiedrības akcionāriem proporcionāli to līdzdalībai uzņēmumā.
    Otrs no iespējamajiem variantiem ir veikt uzņēmuma pamatkapitāla samazināšanu atbilstoši Komerclikuma 262. panta pirmās daļas 2. punktam, kā rezultātā akcionāri kā samaksu par nodotajām akcijām saņemtu uzņēmumam piederošās GASO akcijas proporcionāli akcionāru līdzdalībai pamatkapitālā.
    Lai pieņemtu atbilstošu lēmumu, valdei uzdots valdei sasaukt ārkārtas akcionāru sapulci ne vēlāk, kā 2022. gada 10. augustā lēmuma pieņemšanai par reorganizācijas procesa vai pamatkapitāla samazināšanas uzsākšanu.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība