• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    INDEXO iesniedz IPO prospektu izskatīšanai FKTK

    Foto: INDEXO

    Pensiju pārvaldītājs Indexo šodien Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) ir iesniedzis plānotā akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO jeb Initial Public Offering) prospektu. Uzreiz pēc prospekta izskatīšanas FKTK, apstiprinoša lēmuma gadījumā, nekavējoties tiks paziņots IPO uzsākšanas datums, piedāvāto akciju parakstīšanās laiks, akciju cena un citas darījuma detaļas.

    Prospekts ir INDEXO IPO pamatdokuments, kurā pieejama informācija par IPO piedāvāto akciju skaitu, cenu, kā arī citiem finanšu parametriem un akciju sadales (allocation) principiem. Dokumentā detalizēti aprakstītas arī uzņēmuma nākotnes attīstības ieceres un izaugsmes mērķi, tostarp jaunas bankas izveides plāni, un to finanšu pamatojums. Tāpat prospekts iepazīstina ar INDEXO pārvaldības modeli, risku politiku un citiem būtiskiem uzņēmuma darbības jautājumiem.
    “Prospekta iesniegšana FKTK ir nozīmīgs solis IPO procesā, kas ļauj mums virzīties tālāk ar praktisku gatavošanos akciju publiskā piedāvājuma un kotācijas īstenošanai. Prospekts tiks publiskots pēc FKTK apstiprinājuma, lai investori spētu detalizēti iepazīties ar mūsu darbības rādītājiem un izaugsmes plāniem. Mēs šobrīd virzāmies saskaņā ar sākotnēji iecerēto laika plānu un ceram uz IPO uzsākšanu tuvāko nedēļu laikā,” saka Valdis Siksnis, INDEXO valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem.
    Kā ziņots iepriekš, INDEXO jūnija beigās plāno īstenot IPO, kura mērķis ir piesaistīt investīcijas, lai dibinātu banku papildus jau esošajai pensiju uzkrājuma pārvaldīšanai. Šī gada laikā INDEXO iesniegs pieteikumu komercbankas licences saņemšanai un pēc licences saņemšanas sāks pakāpeniski ieviest bankas pakalpojumus.
    IPO rezultātā INDEXO akcijas plānots kotēt Regulētajā tirgū Nasdaq Rīga biržas Baltijas oficiālajā sarakstā.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība