• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    LHV turpina palielināt apjomus, arī apdrošināšana nes peļņu

    Foto: Liis Treimann

    LHV Group maijā strādājusi ar 4.7 milj. eiro konsolidēto tīro peļņu. Pirmo reizi pēc ilgāka laika peļņu uzrādīja arī LHV apdrošināšana. Vienīgā zaudējumus nesošā bija uzņēmuma jaunā banka Lielbritānijā.

    LHV nesen publicējis savus maija rezultātus, kas norāda, ka maijā bankas klientu aktivitāte sasniegusi normālus apmērus. Grupas ietvaros LHV banka guva tīro peļņu 5.6 milj. eiro apmērā.
    2021. gada maijā LHV Group strādāja ar tīro peļņu 4.9 milj. eiro apmērā.
    LHV Varahaldus gada maijā strādāja ar 29 tūkst. eiro tīro peļņu, un pirmo reizi pozitīvs bija arī LHV Insurance finanšu rezultāts, sasniedzot 6 tūkst. eiro peļņu. Tikmēr LHV UK Limited tīrie zaudējumi maijā sasniedza 0.6 milj. eiro. Uzņēmuma rezultātus ietekmēja arī labā kredītportfeļa kvalitāte un no tā izrietošie mazākie nekā plānots kredītu norakstījumi.
    LHV Group konsolidētais kredītportfelis maijā palielinājās par 42 milj. eiro. Uzņēmumu kredīti pieauga par 5 milj. eiro, bet privātpersonu – par 37 milj. eiro. Konsolidēto noguldījumu apjoms maijā palielinājās par 76 milj. eiro, galvenokārt uz privāto klientu noguldījumu rēķina. LHV pārvaldīto fondu apjoms mēneša laikā samazinājies par 75 milj. eiro. Maijā tika apstrādāti 2.3 milj. maksājumu, kas saistīti ar finanšu starpnieku pakalpojumiem.
    Pagājušajā mēnesī pieauga arī LHV bankas biznesa apjomi un uzlabojās klientu aktivitāte. Klientu skaits palielinājās par 4700, galvenokārt viņiem tika izsniegti kredīti mājokļa iegādei, patēriņa kredīti un aizdevumi dzīvokļu sabiedrībām.
    Asset Management pamatdarbības ienākumi maijā atbilda LHV plānam, lai gan rezultātus ietekmēja negatīvais mēnesis akciju tirgos. Nelielu kritumu piedzīvoja lielākie aktīvi pārvaldītie LHV pensiju fondi: M, L un XL samazinājās attiecīgi par 0.7%, 1.4% un 1.1%. Pensiju fonds Green mēneša laikā pieauga par 1.1%, un indekss zaudēja 3.2% vērtības.
    LHV Insurance turpināja strauju biznesa apjomu pieaugumu, un maijā uzņēmums pirmo reizi sasniedza pozitīvu finanšu rezultātu. Zaudējumu apjoms samazinājies un nopelnītās prēmijas apsteidza finanšu plānu. Klientu apmierinātība ar atlīdzību izskatīšanu joprojām ir augsta – 96%.
    No 18. maija līdz 1. jūnijam LHV Group arī piesaistīja papildu kapitālu, veicot papildu akciju piedāvājumu. Piedāvājums investoriem bija veiksmīgs un kopumā uz LHV akcijām parakstījās 11 694 investori par 43.6 milj. eiro. LHV piesaistīja 35 milj. eiro, kas tiks izmantoti Lielbritānijā, topošās jaunās bankas finansēšanai un uzņēmuma kapitāla rezervju palielināšanai.
    Kā norāda uzņēmuma pārstāvji, LHV turpina virzīties pēc sava finanšu plāna. 30. jūnijā banka veiks arī akciju sadalīšanu. Tādējādi investoru līdzdalība LHV Group nemainīsies, bet akciju skaits pieaugs un vienas akcijas cena samazināsies.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība