• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Baltijas akciju tirgi trešdien pieauga

    Foto: LIIS TREIMANN

    Baltijas akciju tirgos vakar bija kāpuma diena, kad Baltijas indekss pieauga par 0.19%, Tallinas indekss par 0.2%, Viļņas akciju indekss par 0.16%, savukārt Rīgas akciju indekss pakāpās par 1.31%.

    Baltijas Oficiālajā sarakstā lielākais kāpums bija Lietuvas Rokiškio sūris - 2% -, savukārt no kāpējiem ar lielāku tirdzniecības apgrozījumu jāatzīmē LHV akcija, kas pieauga par 0.96% līdz 36.95 eiro, un Ignitis grupė, kas pieauga par 0.43% līdz 18.54 eiro. Rīgas indeksam pacelties palīdzēja biržas Otrajā sarakstā tirgotā Latvijas Gāze, kuras akciju vērtība vakar pieauga par 2.56% līdz 8.82 eiro, nedēļas laikā pielielinoties par 11.7%.
    Lielākie zaudētāji bija Silvano Fashion ar kritumu par 5.32% līdz 0.89 eiro, Nordecon ar kritumu par 1.75% līdz 0.843 eiro un Apranga ar 1.03% kritumu līdz 1.93 eiro. Silvano gadījumā ir vērts atzīmēt, ka, neskatoties uz vakardienas kritumu, pēdējā mēneša laikā akcija ir pieaugusi par 25.3%.
    Amerikas Savienoto Valstu (ASV) akciju tirgu raksturoja spēcīgs dienas svārstīgums. S&P 500 tirdzniecības dienas sākumā bija 0.6% negatīvs, bet pēc tam atkal sasniedza 0.5% negatīvu. Piektdien investoru modrību saglabās ASV patēriņa cenu indeksa rādītāji, kas noteiks Federālās rezervju sistēmas turpmāko rīcību procentu likmju paaugstināšanā un Eiropas Centrālās bankas lēmumu par procentu likmēm.
    Eiropas akciju tirgi stundu pirms tirdzniecības dienas beigām atradās mīnusā, līdz ar to Stoxx Europe 600 indekss bija 0.8% negatīvs.
    Jēlnaftas cena vakar atgriezās pie 120 dolāriem par barelu.
    ASV 10 gadu obligāciju ienesīgums saglabājas virs 3%.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība