• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    FRS iepriecinošais vēstījums lika ASV tirgiem kāpt

    Foto: AFP / Scanpix

    Vakar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Federālās rezervju sistēmas (FRS) ziņas par kārtējo procentu likmju kāpumu pārliecināja investorus un galvenie akciju indeksi sāka kāpt.

    S&P indekss noslēdzās par 0.95% augstāk, Dow Jones industriālais vidējais indekss par 0.6% un Nasdaq saliktais indekss par 1.51%. No lielākajiem indeksiem visstraujāk pieauga Russell 2000 indekss: + 1,95%.
    Vairākums FRS padomes locekļu uzskata procentu likmju palielināšanu par pus procentu par atbilstošu un pamatotu nākamajā sēdē, liecina vakar publicētais iepriekšējās sēdes protokols. Lai arī procentu likmju paaugstināšanai ir liels potenciāls, starp procentu likmēm varētu tikt atstāti garāki pārtraukumi. Patlaban FRS plāno paaugstināt procentu likmes par pus procentu jūnija sesijā un vēl par pus procentu jūlija sesijā.
    "Es domāju, ka FRS uzņemas tirgus lejupslīdes risku," aģentūrai Bloomberg sacīja Bank of America globālās ekonomikas pētījumu vadītājs Ītans Heriss. "Svarīgs jautājums būs vēlāk - rudenī -, kad viņi izlems, vai palēnināt likmju celšanu."
    Bobs Millers (Bob Miller), BlackRock obligāciju nodaļas vadītājs, aģentūrai sacīja, ka pēc jūlija sesijas FRS, visticamāk, daudz vairāk paļausies uz datiem par turpmāko procentu likmju paaugstināšanu.
    "Mēs esam pārliecināti, ka FRS saglabāsies agresīva vismaz dažās nākamajās sesijās," sacīja Miller Tabak + Co galvenais stratēģis Mets Meilijs (Matt Maley).
    Vakar bija vērojama izteikta augšupejoša tendence vairāku uzņēmumu akcijām. Gamestop, kas bija pamatīgi nokrities, vakar pieauga par 29.19%, kompensējot daļu no līdzšinējiem zaudējumiem. Kinoteātru ķēde AMC pieauga par 14.34%, raisot lielu pārsteigumu. Uzņēmums Maxar Technologies pakāpās par 17.89%.
    Tesla akcija pieauga par 4.88%, Nvidia par 5.08%, Intuit par 8.21%, Netflix par 4.15%, Airbnb par 3.92% un Marriott International par 4.53%.
    Savukārt lejupslīdi uzrādīja Otis, samazinoties par 2.6%, kā arī Prudential ar -2.83% un Agilent ar -3.24%.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība