• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Āzijas akcijas meklē virzienu

    Foto: Reuters/Scanpix

    Āzijas akcijas ceturtdien meklēja virzienu, kamēr naftas cenas nedaudz pakāpās un gāzes cenu svārstības turpinās.

    MSCI akciju indekss pieauga par 1.27%. Japānas Nikkei ceturtdienas rītā pieauga par 0.25%.
    Ķīnas tirgi dienu noslēdza ar kritumu, Honkongas Hang Seng indekss kritās par 0.06%, bet Šanhajas Shenzhen CSI 300 - par 0.39%. Tencent Holdings akcijas kritās par 4.1% pēc tam, kad uzņēmums paziņoja par visu laiku lēnāko pārdošanas apjomu pieaugumu, ziņo Reuters.
    Džo Baidena (Joe Biden) administrācija plāno atjaunot Trampa tarifus aptuveni divām trešdaļām Ķīnas produktu, kuriem iepriekšējie atbrīvojumi beidzās 2020. gada beigās.
    Naftas cena ir palikusi nemainīga, jo Amerikas Savienotās Valstis (ASV) un Eiropas Savienība ir tuvu vienošanās noslēgšanai, kuras mērķis ir samazināt Eiropas atkarību no Krievijas enerģētikas. Tikmēr prezidents Baidens gatavojas paziņot par jaunām sankcijām Krievijai.
    Brent naftas cena pieauga par 55 centiem jeb 0.45% līdz 122.2 dolāriem par barelu, bet WTI naftas cena pieauga tikai par 2 centiem jeb 0.02% līdz 115 dolāriem par barelu.
    Krievijas prezidenta Vladimira Putina (Vladimir Putin) trešdienas paziņojums, ka Maskava cenšas maksāt rubļos par gāzi, kas pārdota "nedraudzīgām" valstīm, izraisīja gāzes cenu svārstības Eiropā.
    Valūtu tirgi ceturtdien kopumā bija stabili, bet Japānas jena cieta lielus zaudējumus, trešdien sasniedzot pēdējo sešu gadu zemāko līmeni 121.23, jo ASV ienesīguma kāpums un tirdzniecības bilances pasliktināšanās izvilka naudu no Japānas.
    Eiro kurss svārstījās pie 1.0986 dolāriem, un Austrālijas dolārs atvilka elpu pēc vairāku dienu spēcīga kāpuma.
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība