• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Ekspress Grupp iegādājas Geenius Meedia

    Ekspress Grupp iegādājās mazāku konkurentu. Attēlā: Ekspress Grupp valdes priekšsēdētāja Mari-Līsa RītsaluFoto: Andras Kralla

    AS Ekspress Grupp noslēgusi līgumu par mediju kompānijas Geenius Meedia OÜ pilnīgu iegādi, pārņemot tās 4000 abonentus

    Kā norādīja Ekspress Grupp valdes priekšsēdētāja Mari-Līsa Rītsalu, sarunas par Geenius Meedia iegādi ieilgušas. "Visu šo laiku mēs esam uzturējuši kontaktus ar uzņēmumu," sacīja Rītsalu. Viņasprāt, interese par darījumu bijusi abpusēja.
    Pēc Rītsalu teiktā, Geenius Meedia turpinās darbu kā atsevišķs uzņēmums ar savu vadību un darbiniekiem. Tiks izdoti arī Geenius Meedia izdotie žurnāli.
    Rītsalu uzskata, ka portālu apvienošana nav lietderīga, jo Geenius ir sava lasītāju auditorija, un daļa lasītāju pārklājas arī ar Delfi. "Mums noteikti būs sinerģija blakusdarbībās," sacīja Rūtsalu, norādot uz dažādām blakusdarbībām, piemēram, finanšu aktivitātēm, kuras nav lietderīgi veikt atsevišķi.
    Pēc Rītsalu domām, Geenius Meedia finansiāli klājas labi, un tā biznesa modelis ir sevi pierādījis. Uz jautājumu, vai kāds no Geenius portāliem ir tādā stāvoklī, ka tos vajadzētu slēgt, viņa atbildēja, ka nē.
    Nākamo piecu gadu laikā Rītsalu novērtētu, ja Geenius Meedia turpinātu darboties izvēlētajā virzienā un būtu spēcīgs pārstāvis tehnoloģiju jomā.
    Pirkuma mērķis ir augt un paplašināt digitālo mediju biznesu nišā, kas netiek regulāri atspoguļota paša koncerna izdevumos, teikts Ekspress Grupp ziņojumā.
    Geenius Meedia OÜ dibinātāji Henriks Ronemā un Sīms Saidla turpinās aktīvi līdzdarboties uzņēmuma vadībā un ikdienas darbībās. "Mēs vēlamies turpināt sadarboties ar labākajiem Igaunijas žurnālistiem, piedāvājot pievilcīgu saturu saviem lasītājiem" sacīja Ronemā.
    Savukārt Ekspress Grupp grupa piedāvā sinerģiju mediju biznesu atbalstošajās funkcijās, kas strauji augošam uzņēmumam dod ievērojami lielāku izaugsmes potenciālu.
    Geenius Meedia OÜ ir tehnoloģiju portāls, ko 2015. gadā dibināja tehnoloģiju žurnālists Henriks Ronemā un izdevējs Sīms Saidla. Tas ir izaudzis par mediju izdevumu ar 13 tīmekļa portāliem, tiešsaistes un drukātiem žurnāliem. Geenius Meedia saturu apkopo digitālais portāls geenius.ee.
    Geenius tīmekļa portālos katru mēnesi ir aptuveni 300 000 lasītāju un 4000 maksas digitālo abonementu. Šā gada deviņos mēnešos Geenius Meedia pārdošanas ieņēmumi ir aptuveni 1,4 miljoni EUR, kas ir gandrīz dubultojušies, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn.
    Puses vienojušās, ka cena un citi darījuma nosacījumi ir konfidenciāli. Darījums tiks pabeigts vēl šogad. Darījums daļēji finansēts ar SEB bankā ņemto kredītu.
    Ar darījumu Ekspress Grupp apņemas emitēt 371 000 AS Ekspress Grupp akciju opcijas, kas tiks izmantotas kā bāzes aktīvu apmaiņa pret Geenius Meedia emitētajām opcijām, kuru termiņš ir 2023.gada maijs.
    Opciju programmu apstiprinās Ekspress Grupp akcionāru pilnsapulce, kuras laiks akcionāriem tiks paziņots atsevišķi. Darījums nav uzskatāms par nozīmīgu saskaņā ar NASDAQ Tallinn Fondu biržas noteikumiem. AS Ekspress Grupp apstiprina, ka koncerna valdes un padomes locekļi nav personīgi ieinteresēti darījumā.
    Dalīties ar rakstu:

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība