• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Sociālo mediju platforma Reddit gatavojas IPO

    Arī sociālo mediju platforma Reddit vēlas savas akcijas kotēt biržāFoto: Reuters/Scanpix

    Sociālo mediju platforma Reddit paziņojusi, ka iesniegusi pieteikumu savu akciju kotēšanai biržā.

    "Paredzams, ka sākotnējais publiskais piedāvājums notiks pēc tam, kad ASV Vērtspapīru un biržu komisija būs pabeigusi pārskatīšanas procesu atkarībā no tirgus un citiem apstākļiem," Reddit paziņojumu komisijai citē BBC. Konfidenciālajā paziņojumā netika atklāts ne akciju skaits, ne akciju cena.
    Augustā uzņēmums paziņoja, ka piesaistījis finansējumu 700 miljonu USD (528 miljonu GBP) apmērā. Augustā platformas līdzdibinātājs un izpilddirektors Stīvs Hafmans laikrakstam New York Times sacīja, ka Reddit "joprojām plāno kotēt savas akcijas biržā", taču neminēja noteiktu termiņu, piebilstot: "Visiem labiem uzņēmumiem, ja iespējams, vajadzētu savas akcijas kotēt biržā".
    Šī gada sākumā Reddit bija tā sauktās mēmu akciju fenomena centrā. Mazie investori aktīvi pulcējās platformā, spēcīgi ietekmējot atsevišķu akciju kustību. It īpaši cieta ASV videospēļu mazumtirgotājs GameStop un kinoteātru ķēde AMC. Šis fenomens kļuvis pazīstams kā “mēmu akcijas”.
    Reddit dibināts 2005. gadā, un šī gada augustā tam bija aptuveni 52 miljoni ikdienas lietotāju. Šī gada sākumā uzņēmums paziņoja par plāniem līdz 2021. gada beigām dubultot darbinieku skaitu līdz aptuveni 1400.
    Reddit lielākie investori ir Ķīnas tehnoloģiju uzņēmums Tencent, Fidelity Investments un riska kapitāla uzņēmums Sequoia Capital.
    Dalīties ar rakstu:
Saistītie raksti

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība