• Atpakaļ
  • menu
  • Meklēt
  • Ieiet portālā
  • Dalīties ar rakstu:

    Baltic Horizon Fund daļas neto aktīvu vērtība liecina par atveseļošanos

    Topošais Meraki biznesa centrs ViļņāFoto: Baltic Horizon

    Baltic Horizon Fund daļas neto aktīvu vērtība jeb NAV 2021. gada novembra beigās bija 1,0491 EUR. Fonda daļas neto aktīvu vērtība salīdzinājumā ar iepriekšējā mēneša beigām pieaugusi par 0,30%, liecina biržas paziņojums.

    Fonda kopējā neto aktīvu vērtība mēneša laikā pieaugusi līdz 125,5 miljoniem EUR. 2021. gada novembra beigās EPRA NRV (European Public Real Estate Association Neto atjaunošanas vērtība) bija 1,1241 EUR par akciju, kas ir 0,46% pieaugums pēdējā mēneša laikā.
    Neauditētie konsolidētie nomas ienākumi 2021.gada novembrī sasniedza 1,2 miljoni EUR, kas ir par 0,4 miljoniem EUR mazāk nekā iepriekšējā mēnesī, salīdzinot ar 1,6 miljoniem EUR oktobrī. Īres ienākumu samazinājumu noteica kavētie maksājumi un atlaides Rīgas tirdzniecības centrā “Galerija Centrs”, kas saistītas ar oktobrī valdības noteikto dīkstāvi. Ar slēgšanu saistītie valdības atbalsta pasākumi vēl nav publiskoti.
    2021. gada novembrī fonds guva neauditētu konsolidēto tīro peļņu 0,4 miljonu EUR apmērā.
    2021. gada novembra beigās fonda konsolidētā nauda un tās ekvivalenti pieauga par vairāk nekā 30 procentiem līdz 19,6 miljoniem EUR. Fonda naudas plūsmas pieaugumu galvenokārt noteica G4S ēkas pārdošana.
    Pēc G4S ēkas pārdošanas fonda konsolidētie aktīvi novembra beigās bija 341,8 miljoni EUR.
    Novembrī fonds papildus investējis 1,7 miljonus EUR “Meraki” biroju ēkas celtniecībā Viļņā un tirdzniecības centra Europa rekonstrukcijā. Tāpat fonda vadība nolēma pagarināt šā gada daļu virzītā piedāvājuma periodu uz nākamo gadu.
    Baltic Horizon Fund akcijas Nasdaq Baltijas fondu biržā tiek tirgotas kopš 2016. gada jūlija. Kopš šī gada sākuma akcijas cena kritusies par vairāk nekā 9 procentiem, vakardienas slēgšanas cena bija 1,0449 EUR.

Investors Andris ir Investoru kluba izdomāta persona. Viņa rīcībā ir 25 000 eiro reālas naudas, ko Andris sāk ieguldīt akciju tirgos 2021. gada novembrī. Andra investīciju lēmumus pieņem Investoru Kluba redakcija.

SignetNasdaq
Investore Andris
Capitalia
SignetNasdaqCapitalia
  • Tallinas birža
  • Rīgas birža
  • Viļņas birža
Investora Andra portfeļa vērtība